8.10.15

Η απέραντη μοναξιά της ελληνικής Δεξιάς...


«Εγκαταλείψαμε την Ελλάδα. Απαρνηθήκαμε τις ευθύνες μας έναντι της ελληνικής κυβέρνησης. Ελπίζω τώρα να αρχίσουμε να μιλάμε για το χρέος» είπε μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο...
ο Φρανσουά Ολάντ εκπλήσσοντας με την καθαρότητα που έθεσε το ζήτημα του χρέους σε ανοικτό δημόσιο διάλογο. Και προσέξτε τη σημειολογία. Το είπε κατά τη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου που ήταν αφιερωμένη στα 25 από την ενοποίηση της Γερμανίας. Και η Άνγκελα Μέρκελ ήταν δίπλα του.
Μην ανησυχείτε! Ούτε τρελάθηκε ούτε προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Φρανσουά Ολάντ απλά βλέπει την πραγματικότητα.
Την πραγματικότητα που πλέον δεν αρνείται ούτε καν η Γερμανία την αρνείται μεθοδικά η Ν.Δ. τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά.
"Δεν είναι και τόσο σημαντική η συζήτηση για το χρέος. Ο κ. Τσίπρας την έχει αναγάγει σε τόσο σημαντική" είχε δηλώσει ο Β. Μεϊμαράκης δύο ημέρες πριν κλείσουν οι κάλπες.
Χθες στη Βουλή ο απερχόμενος πρόεδρος της Ν.Δ. και υποψήφιος ξανά για τη θέση του αρχηγού της Δεξιάς, προχώρησε ένα βήμα περαιτέρω. Επιτέθηκε στον Αλ.Τσίπρα επειδή, άκουσον - άκουσον, διεθνοποίησε το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Το τεράστιο χρέος. Και τον κατηγόρησε επειδή η διεθνοποίηση του χρέους δεν αρέσει στους ακραίους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης.
Αν η Ν.Δ. πιστεύει βαθιά αυτό που είπε στον Αλ. Τσίπρα, κανονικά θα έπρεπε να διαμαρτυρηθεί και στον Ολάντ που επίσης έθεσε τόσο ανοικτά και δημόσια το θέμα του χρέους.
Η λογική της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τόσο ξεκάθαρα λάθος που σταματά να προκαλεί έκπληξη. Μπορεί να προκαλεί τη λογική αλλά όχι έκπληξη.
"Υπογράψτε όποια συμφωνία σας δώσουν" έλεγε πριν. "Πείτε μόνο ότι αρέσει στους εταίρους να ακούν, μην τους στενοχωρείτε, μην τους φέρνετε σε δύσκολη θέση" λέει τώρα.
Κι αυτή τη χώρα ποιος θα τη σκεφτεί; Ποιος θα ενδιαφερθεί για τους πολίτες αυτής της χώρας;
Ο μονόδρομος που έχει επιλέξει να διαβεί μέχρι σήμερα η ελληνική Δεξιά τελειώνει σε αδιέξοδο.
Όχι μόνο για τους ίδιους, αυτό άλλωστε είναι δικό τους θέμα. Είναι αδιέξοδο για τους πολίτες αυτής της χώρας.
Ευτυχώς όμως οι Έλληνες πολίτες τους έχουν καταλάβει...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: