5.10.15

ΝΔ: Η διαδοχή πάει Βουλή...


Το πρώτο στίγμα της αντιπολιτευτικής στρατηγικής απέναντι στην κυβέρνηση θα επιχειρήσουν να δώσουν οι τρεις από τους τέσσερις υποψήφιους για την ηγεσία της ΝΔ, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα...
ηγηθεί του κόμματος στην συζήτηση, ενώ οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης θα παραμείνουν στις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, μαζί με τον Γιάννη Βρούτση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ με το «καλημέρα» έδωσε εντολή για ψήφο κατά συνείδηση στην ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Βουλής, μια γραμμή που εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως ακολούθησαν οι περισσότεροι «γαλάζιοι» βουλευτές.

Η κίνηση αυτή έδειξε πως ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα ακολουθήσει την τακτική του σκληρού ροκ απέναντι στον Τσίπρα. Η συναίνεση αποτελεί πλέον παρελθόν και αυτό θα φανεί στους υψηλούς τόνους που θα κυμανθούν οι ομιλίες και των τριών υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ.

Από την άλλη, ο τέταρτος υποψήφιος Απόστολος Τζιτζικώστας ετοιμάζεται να κάνει τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις του, ενώ οι παρεμβάσεις του μέσω social media θα ενταθούν.

Κόντρα για ημερομηνία και διαδικασία

Δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής να αποφασιστεί η ημερομηνία που θα διεξαχθεί η εκλογική αναμέτρηση για την ηγεσία του κόμματος.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είναι ο μόνος μέχρι στιγμής που θέλει οι εκλογές να γίνουν όσο το δυνατόν συντομότερα και προσδιορίζει την ημερομηνία στις 25 Οκτωβρίου, ενώ οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας ζητούν να γίνουν στις 15 Νοεμβρίου.

Επίσης, ζήτημα αναμένεται να δημιουργηθεί και για το πόσες κάλπες θα υπάρχουν και που θα στηθούν. Να θυμίσουμε ότι το 2009 είχαν στηθεί 1.500 κάλπες, αλλά τα δεδομένα εκείνης της περιόδου, όπως και τα ποσοστά του κόμματος, ήταν τελείως διαφορετικά με τα σημερινά.

Επίσης, τα οικονομικά της ΝΔ δεν επιτρέπουν την διοργάνωση μιας τόσης μεγάλης εκλογικής διαδικασίας.

Ο προβληματισμός είναι έντονος και όλα αναμένεται να έχουν ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Όλοι τονίζουν ότι θα ακολουθήσουν τα όσα αναφέρονται στο καταστατικό, ωστόσο οι καταστάσεις είναι πλέον διαφορετικές.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: