5.10.15

Οι Πορτογάλοι ψήφισαν λιτότητα...

 ...και ο Σαμαράς δίνει συγχαρητήρια στον Κοέλιο...
Νικητής των χθεσινών βουλευτικών εκλογών στην Πορτογαλία αναδείχθηκε ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός του Πέντρο Πάσος Κοέλιο, χωρίς ωστόσο να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία.

Μετά τη...

νίκη της συμμαχίας του ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέντρο Πάσος Κοέλιο, δήλωσε έτοιμος να σχηματίσει νέα κυβέρνηση. 

«Θα πούμε στον πρόεδρο ότι η πολιτική δύναμη που κέρδισε τις περισσότερες ψήφους είναι έτοιμη να σχηματίσει κυβέρνηση» είπε ο Πάσος Κοέλιο σε τηλεοπτικό του μήνυμα. Ο κυβερνητικός συνασπισμός του πρωθυπουργού Πέντρο Πάσος Κοέλιο βρίσκεται στην εξουσία από το 2011.


Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σοσιαλιστής Αντόνιο Κόστα, αποδέχθηκε την ήττα του κόμματός του μετά τις ενδείξεις των exit poll και την καταμέτρηση του 80% των ψηφοδελτίων που έδωσαν το προβάδισμα στον κεντροδεξιό συνασπισμό. «Θέλω να συγχαρώ τον Πάσος Κοέλιο. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν πέτυχε τους στόχους του», δήλωσε.


Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα στο 80% των εκλογικών περιφερειών, ο κυβερνητικός συνασπισμός του Πέντρο Πάσος Κοέλιο εξασφαλίζει το 40,04% των ψήφων, έναντι του Σοσιαλιστικού Κόμματος που εξασφαλίζει το 31,65%. Το Μπλοκ της Αριστεράς εξασφαλίζει το 9,44% των ψήφων και η συμμαχία του Κομμουνιστικού Κόμματος με τους Πράσινους το 7,63%.


Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Πέδρο Κοέλιο το βράδυ της Κυριακής.


Ο πρώην πρωθυπουργός συνεχάρη τον νικητή των πορτογαλικών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: