6.10.15

Στα άκρα, κυβέρνηση και «Ποτάμι»...

Δριμεία κριτική ασκεί το Μέγαρο Μαξίμου στο «Ποτάμι», σχετικά με την ανακοίνωσή του για τους πρόσφυγες, χαρακτηρίζοντάς τη «θλιβερή».

«Είναι πραγματικά άξιο απορίας τί σχέση έχουν οι...
θέσεις του Ποταμιού για τους πρόσφυγες, με τις αντίστοιχες θέσεις της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στην οποία υποτίθεται ότι συμμετέχει», τονίζει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, για να προσθέσει ότι «η ακροδεξιά ευρωομάδα της Λε Πεν θα αναγνώριζε πολύ περισσότερο τις απόψεις της στη σημερινή θλιβερή ανακοίνωση του Ποταμιού».

«Έπρεπε ο καγκελάριος της Αυστρίας Bέρνερ Φάιμαν να ζητήσει να επισκεφθεί τη γραμμή της προσφυγιάς στα ελληνικά νησιά για να αναγκασθεί ο κ.Τσίπρας να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του, νωρίτερα, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, με αφορμή την κοινή επίσκεψη των δυο πρωθυπουργών στη Μυτιλήνη.

Το «Ποτάμι» σημειώνει ακόμη ότι «έπρεπε να περάσουν μήνες για να προωθηθεί η θέση που επαναλάμβανε συνεχώς το Ποτάμι για μια μεγάλη συμφωνία με την Τουρκία -με τη διαμεσολάβηση της ΕΕ- έτσι ώστε οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές να σταματάνε στα εδάφη της», εξαίροντας τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ για τη δήλωσή του ότι ετοιμάζει «μνημόνιο συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας» καθώς και για το ότι είναι έτοιμος να διαθέσει προσωπικό για τη φύλαξη των συνόρων κι επιπλέον χρήματα.

«Η ενεργοποίηση της ΕΕ έπρεπε να είχε γίνει από την άνοιξη πριν ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και χαθούν ανθρώπινες ζωές. Αλλά την άνοιξη η Ευρώπη αδρανούσε και η ελληνική κυβέρνηση μιλούσε για μετανάστες που το πρωί "λιάζονται" και το βράδυ εξαφανίζονται»...


Δεν υπάρχουν σχόλια: