3.10.15

Παπαμιμίκος: Καλώς τον Άδωνη...

Γεωργιάδης: Θέλω να μου πεις ποιος πήρε αυτή την απόφαση...

Μετά τις αντιδράσεις, κάνουν πίσω στη ΝΔ για τον Αδώνιδα...

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ που θα συνεδριάσει στις 9:30 το πρωί αναμένεται να ανάψει τελικά το πράσινο φως για την υποψηφιότητα Γεωργιάδη, μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν τόσο από τους συνυποψηφίους του όσο και από...
τα κορυφαία στελέχη του κόμματος για την τυπολατρική στάση που κράτησαν τα μέλη της ΚΕΦΕ, που απέρριψαν την αίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη επειδή ήταν εκπρόθεσμη για 7 λεπτά!

Ο βουλευτής της ΝΔ είχε αποχωρήσει από τα γραφεία του κόμματος αργά το απόγευμα βέβαιος ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος. Λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ μαθαίνει ότι η ΚΕΦΕ απέρριψε την αίτηση του. 

Αμέσως, επιστρέφει στα γραφεία του κόμματος και ζητά να μάθει από τον πρόεδρο της επιτροπής και γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο γιατί κόπηκε. 

Ανδρέας Παπαμιμίμος: «Καλώς τον Άδωνι...»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Θέλω να μου πεις ποιος πήρε αυτή την απόφαση και γιατί το απόγευμα μου είπατε ότι η υποψηφιότητά μου είναι νόμιμη...»

Ανδρέας Παπαμιμίκος: «Δεν ήταν δική μου απόφαση. Ελήφθη ομόφωνα από την Εφορευτική Επιτροπή μετά από εισήγηση και του νομικού τμήματος...

Άδωνις Γεωργιάδης: «Καταθέτω ένσταση και ζητώ να εξεταστεί και πάλι ο φάκελός μου...».

Στη συνέχεια από το περιβάλλον του Άδωνι Γεωργιάδη διέρρεαν ότι δεν ευθύνεται για την απόρριψη της υποψηφιότητας του ο Α. Παπαμιμικος και πως άλλοι δεν επιθυμούσαν να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. Χωρίς, ωστόσο, να τονίζουν ποιους φωτογραφίζουν.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποχωρεί από τα γραφεία της ΝΔ περίπου στις 22:30 χωρίς να κάνει καμία δήλωση. Ο γραμματέας της ΝΔ κατεβαίνει στην αίθουσα των δημοσιογράφων και επιχειρεί να δικαιολογήσει την απόφαση της ΚΕΦΕ. 

Επικαλείται και πάλι την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας καθώς και το γεγονός ότι είχαν όλοι συμφωνήσει στην Επιτροπή πως οι υποψηφιότητες θα γίνονταν αυστηρά δεκτές μέχρι τις 18:00. 

Γι' αυτό είχε στείλει, όπως έλεγε, ένα από τα στελέχη της νομικής υπηρεσίας στην είσοδο των γραφείων της Λ. Συγγρού, ώστε να διασφαλίσει το τυπικό της υπόθεσης γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως ο κ. Γεωργιάδης έκανε έναν αγώνα δρόμου να βρει τρεις με πέντε υπογραφές για να συμπληρώσει το όριο των πενήντα.

Θύελλα αντιδράσεων 

Αξιοσημείωτη ήταν η αντίδραση του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος δήλωνε οργισμένος με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο μιλώντας μάλιστα με σκληρή γλώσσα γι' αυτόν σε όσους κατάφεραν να επικοινωνήσουν μαζί του.

Συνεργάτες του, μάλιστα, δεν παρέλειπαν να επαναλάβουν τις αιχμές του για το γεγονός ότι ο γραμματέας της ΝΔ επιμένει να εμφανίζεται ως... εγγυητής της διαδικασίας τη στιγμή που επισήμως έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: