5.10.15

Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ...

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες εκλογής του νέου προέδρου της ΝΔ, εν μέσω έντασης. Αύριο Δευτέρα θα συνεδριάσει η κεντρική εφορευτική επιτροπή, για να ανακηρύξει επισήμως τις υποψηφιότητες, δίνοντας το σύνθημα για την τελευταία στροφή.

Πιθανότητα την Τρίτη θα...
υπάρξει νέα συνεδρίαση της εφορευτικής επιτροπής παρουσία εκπροσώπων των υποψηφίων όπου θα γίνει συζήτηση για το ποτέ θα στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες. Στο θέμα αυτό υπάρχει ήδη κόντρα.

Η πλευρά Μεϊμαράκη θέλει εκλογή μέσα σε 15 μέρες από σήμερα, ενώ η πλευρά Μητσοτάκη θέλει 15 Νοεμβρίου, πρόταση στην οποία συγκλίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, με την πλευρά Τζιτζικώστα να κινείται κάπου στη μέση, την πρώτη Νοεμβρίου.

Σε πείσμα πάντως δημοσιευμάτων του Τύπου που ήθελαν τους κ.κ. Μεϊμαράκη και Σαμαρά να έχουν ψυχραθεί, οι δύο άνδρες είχαν σήμερα ένα σύντομο τετ α τετ.

Η στιχομυθία μεταξύ του κ. Μεϊμαράκη και του κ. Σαμαρά με φόντο τα όσα μεταδόθηκαν χθες για την μη συνάντησή τους στο διάδρομο της Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες από συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, ήταν:

«Πρόεδρε, προς θεού, δεν υπάρχει τίποτα από αυτά που ειπώθηκαν χθες στα ΜΜΕ» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ με τον κ. Σαμαρά να απαντά «εντάξει Βαγγέλη», ενώ σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη, ο διάλογος ήταν σύντομος: «Γεια σου Αντώνη», «Γεια σου Βαγγέλη».

Στα… ορεινά, πάντως, υπήρχε άλλο ένα πηγαδάκι μεταξύ Σαμαρά και Καραμανλή, το οποίο εξελισσόταν σε καλό κλίμα. Στην παρέα προστέθηκε λίγο μετά ο κ.Μητσοτάκης με τον κ.Γεωργιάδη.

Νωρίτερα κ. Μεϊμαράκης είδε κατ' ιδίαν τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Αδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Βρούτση που είχαν διατελέσει κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ στην προηγούμενη περίοδο.

Οι συναντήσεις έγιναν ‎στο γραφείο του Προέδρου της ΝΔ στη Βουλή. Ο κ. Μεϊμαράκης τους ζήτησε να μιλήσουν στις προγραμματικές δηλώσεις ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, παρότι οι δύο από τους τρεις είναι υποψήφιοι πρόεδροι και εκείνοι δέχτηκαν...
Μήνυμα για τα γενέθλια

Σε μήνυμά του για τα 41 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης τονίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία συνδυάζει την παράδοση με την πρόοδο και ακούει τον παλμό κάθε νέας εποχής και αποτελεί δύναμη δημοκρατική και κοινωνική, παραδοσιακή και προοδευτική».

Ο κ. Μεϊμαράκης προσθέτει: «Η Νέα Δημοκρατία δεν λαϊκίζει, δεν αοριστολογεί, δεν υπόσχεται τα ανέφικτα, αλλά και δεν χαρίζει την κοινωνική ευαισθησία σε κανένα. Κοιτά σταθερά μπροστά και βάζει πάνω από όλα το συλλογικό, το κοινωνικό, το εθνικό καλό. Αποκηρύσσει το λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Αποκρούει τα άκρα και τις ακρότητες».
Περιοδείες Τζιτζικώστα

Ανεβάζει ρυθμούς ο Απόστολος Τζιτζικώστας, στην κούρσα της προεδρίας, και προετοιμάζει περιοδείες σε όλη τη χώρα. Μέσα στην εβδομάδα θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για την αναδιοργάνωση της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε για τα 41 χρόνια του κόμματος: «Τις μεγάλες αποφάσεις που θα έβγαζαν τη χώρα από την παρακμή, τις πήρε αυτή η παράταξη και ο δημοκρατικός κόσμος που την αγκάλιασε και την έκανε μεγάλη. Οι αρχές μας και όσα πιστεύουμε, μας δείχνουν πάντα το δρόμο για το επόμενο μεγάλο βήμα. Πότε πρέπει να κλείνει ένας κύκλος και να πηγαίνουμε στη νέα εποχή. Αυτό πρέπει να το ξανακάνουμε. Να αλλάξουμε πρώτα εμείς, για να αλλάξουμε τελικά και τη χώρα. Σε αυτή την επέτειο δε θυμόμαστε μόνο, ξαναγεννιόμαστε»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: