1.10.15

Οδησσός: Ακροδεξιοί τραμπουκισμοί ...

Παρακρατικοί - Ουκρανία
...σε βάρος ελληνικής αποστολής (BINTEO)...
Άπραγη επιστρέφει σήμερα το πρωί στην Αθήνα η ελληνική αποστολή που βρέθηκε στην Οδησσό για να πραγματοποιήσει επαφές με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας. Υπό κλίμα τρομοκρατίας, παρακρατικοί ακολουθούσαν σε απόσταση αναπνοής, τα μέλη της αποστολής.

Η ...
αποστολή, αποτελούμενη από τους Κώστα Ήσυχο, Νάντια Βαλαβάνη, Βασίλη Χατζηλάμπρου και τη σύζυγό του, δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες επαφές με εκπροσώπους της Ένωσης Εθνικών Μειονοτήτων της Μαύρης Θάλασσας και της ελληνικής κοινότητας καθώς από το πρωί, παρακρατικοί -αρκετοί από τους οποίους ανήκουν στο ναζιστικό Δεξιό Τομέα- τους είχαν υπό συνεχή παρακολούθηση, προκαλώντας κλίμα τρομοκρατίας.

Τις επόμενες ώρες οι τραμπουκισμοί συνεχίστηκαν, καθώς ακολουθούσαν σε απόσταση αναπνοής τα μέλη της αποστολής.

Μέλη του ελληνικού προξενείου επιχείρησαν να βοηθήσουν την ελληνική αποστολή, την οποία συνοδεύει και ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.» Άρης Χατζηστεφάνου, ο οποίος στον διαδικτυακό τόπο info-war.gr δημοσίευσε σχετικό βίντεο..
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε το απόγευμα της Τετάρτης με τον Άρη Χατζηστεφάνου, μας μετέδωσε πως η κατάσταση έβαινε προς εξομάλυνση, ωστόσο η ανησυχία παρέμενει στα μέλη της ελληνικής αποστολής που επιστρέφει στην Αθήνα σήμερα το πρωί.

Ο Κώστα Ήσυχος επιβεβαίωσε το γεγονός, αναφέροντας το κλίμα τρομοκρατίας που συνάντησαν.

Αντίδραση της Λαϊκής Ενότητας

Εκπρόσωπος της φασιστικής οργάνωσης Δεξιός Τομέας της Ουκρανίας παραδέχθηκε πως τα μέλη της οργάνωσης απέκλεισαν εν γνώσει τους ένα ξενοδοχείο στην Οδησσό όπου είχαν καταλύσει Έλληνες πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

«Πρόκειται για ομάδα της ριζοσπαστικής Αριστεράς που ήθελε να πραγματοποιήσει συνέδριο. Αποκλείσαμε το ξενοδοχείο προκειμένου να εμποδίσουμε τα μέλη της αποστολής να πάνε στον χώρο του συνεδρίου και θα το ξανακάνουμε απ' όπου και αν προέρχονται» δήλωσε ο Αρτέμ Σκοροπάντσκι.

Μιλώντας στον «Δρόμο της Αριστεράς» (ηχητικό), η Νάντια Βαλαβάνη κατήγγειλε ότι μέλη της ακροδεξιάς ουκρανικής οργάνωσης τους ακολουθούσαν συνεχώς, ζητώντας τους «εξηγήσεις» για ποιο λόγο βρίσκονται στην Οδησσό.

Την παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών στην ουκρανική πλευρά, για τη στήριξη της ελληνικής αντιπροσωπείας που προπηλακίστικε από ακροδεξιά στοιχεία στην Οδησσό, ζήτησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΛΑ.Ε., ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, «μόλις πληροφορήθηκε τις απαράδεκτες ενέργειες παρακρατικών ναζιστικών ουκρανικών ομάδων σε βάρος της ελληνικής αντιπροσωπείας, που επισκέπτεται την Οδησσό και αποτελείται από τους Κ. Ήσυχο, Ν. Βαλαβάνη, Β. Χατζηλάμπρου και Α. Χατζηστεφάνου, επικοινώνησε με τον Γιάννη Αμανατίδη, υφυπουργό Εξωτερικών, για τον Απόδημο Ελληνισμό και ζήτησε τη θετική παρέμβασή του».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: