4.10.15

Οι υποψήφιοι πρόεδροι λένε «χρόνια πολλά» στη ΝΔ...

...που κλείνει τα 41...
Τα 41 της κλείνει σήμερα η ΝΔ, επέτειος που τη βρίσκει σε εσωκομματική προεκλογική τροχιά.
«Η Νέα Δημοκρατία συνδυάζει αρμονικά την...
παράδοση με την πρόοδο και ακούει τον παλμό κάθε νέας εποχής. Είναι δύναμη δημοκρατική και κοινωνική, παραδοσιακή και προοδευτική. Δύναμη πατριωτική και ταυτόχρονα ευρωπαϊκή», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με αφορμή τα γενέθλια της παράταξης.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν λαϊκίζει, δεν αοριστολογεί, δεν υπόσχεται τα ανέφικτα, αλλά και δεν χαρίζει την κοινωνική ευαισθησία σε κανένα. Κοιτά σταθερά μπροστά και βάζει πάνω από όλα το συλλογικό, το κοινωνικό, το εθνικό καλό. Αποκηρύσσει το λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Αποκρούει τα άκρα και τις ακρότητες. Απευθύνεται σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Είναι Παράταξη εθνικής ευθύνης και προσφοράς. Παράταξη που πιστεύει στην Ελλάδα και εμπιστεύεται τους Έλληνες», τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του, δήλωσε: «Το ευρύτερο εθνικό συμφέρον ήταν και παραμένει η σταθερή πυξίδα της πολιτικής της. Η μεγιστοποίηση της ελευθερίας του ατόμου ήταν και παραμένει η βασική της αξία. Η κοινωνική ευαισθησία ήταν και παραμένει θεμελιώδες χαρακτηριστικό της».

«Είμαι μέλος της από 15 χρονών. Ανδρώθηκα πολιτικά στις οργανώσεις της. Στη ΜΑΚΙ και στην ΟΝΝΕΔ. Όταν γράφτηκα, θυμάμαι, η Νέα Δημοκρατία ήταν πολύ ελκυστική για τους νέους. Ενέπνεε εμπιστοσύνη, ήταν όαση πολιτικού ορθολογισμού στην Ελλάδα της ΠΑΣΟΚρατίας και του λαϊκισμού, μετέδιδε ενθουσιασμό και πάθος στα μέλη της», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να καταλήξει: «Αυτή τη Νέα Δημοκρατία θέλω να χτίσουμε από την αρχή. Αυτήν που θα κεντρίσει ξανά το ενδιαφέρον των νέων και θα τους εμπνεύσει με τα ιδανικά, τις αξίες και τις πολιτικές της. Αυτήν που θα βγάλει την Ελλάδα από το τέλμα στο οποίο είναι βυθισμένη».

Την ανάγκη να ξαναγεννηθεί η ΝΔ, επισήμανε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Εξερχόμενος των γραφείων της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, είπε: «Τις μεγάλες αποφάσεις που θα έβγαζαν τη χώρα από την παρακμή, τις πήρε αυτή η παράταξη και ο δημοκρατικός κόσμος που την αγκάλιασε και την έκανε μεγάλη», είπε ο κ. Τζιτζικώστας και προσέθεσε: «Οι αρχές μας και όσα πιστεύουμε, μας δείχνουν πάντα το δρόμο για το επόμενο μεγάλο βήμα. Πότε πρέπει να κλείνει ένας κύκλος και να πηγαίνουμε στη νέα εποχή. Αυτό πρέπει να το ξανακάνουμε. Να αλλάξουμε πρώτα εμείς, για να αλλάξουμε τελικά και τη χώρα. Σε αυτή την επέτειο δε θυμόμαστε μόνο, ξαναγεννιόμαστε».

«Χρόνια πολλά» στο κόμμα ευχήθηκε μέσω του twitter ο επίσης υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης. «Ας ευχηθούμε όλοι μας από καρδιάς σήμερα, ένα Χρόνια Πολλά στη Νέα Δημοκρατία για τα γενέθλιά της...», αρκέστηκε να γράψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: