6.10.15

Τσακαλώτος: Να ολοκληρωθούν γρήγορα αξιολόγηση και ανακεφαλαιοποίηση...

Τα βήματα για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη περιέγραψε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ο...
κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε «σημαντικό η πρώτη αξιολόγηση να τελειώσει γρήγορα και με επιτυχία. Είμαστε σε καλύτερη θέση για να το κάνουμε».

«Πρέπει να γίνει γρήγορα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος χαρακτηρίζοντας το ζήτημα ως σύνθετο και τονίζοντας ότι πρέπει να προστατευθούν μέτοχοι και ιδιώτες. Σχετικά με τη διακυβέρνηση των τραπεζών είπε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα θα πρέπει «να πηγαίνουν εκεί που πρέπει».

Για το χρέος τόνισε ότι «υπάρχουν πολλά συμφέροντα που διαφωνούν» όμως υπογράμμισε ότι «έχουμε διεθνοποιήσει το ζήτημα και όλος ο κόσμος μιλάει για το πώς θα γίνει» η ρύθμισή του. «Μετά την πρώτη αξιολόγηση θα λυθεί το πρόβλημα» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι κλειδί για την ανάπτυξη είναι «να ολοκληρωθούν η αξιολόγηση, η ανακεφαλαιοποίηση και ρυθμιστεί το χρέος. Οι καταναλωτές που έχουν χρήματα θα τα καταναλώσουν και οι αποταμιευτές θα γυρίσουν τα χρήματά τους».

«Οι προβλέψεις μας για το τρίτο τρίμηνο είναι πολύ καλύτερες από του Αυγούστου και σε αυτό βασίστηκε ο πρωθυπουργός που είπε ότι "μπορούμε να γυρίσουμε την κατάσταση"» συμπλήρωσε απαντώντας εμμέσως στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Απευθυνόμενος προς τη ΝΔ, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «γίνονται πολλά σκάνδαλα που ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα» φέρνοντας το παράδειγμα της Volkswagen. «Να ξανασκεφτείτε ότι δεν είναι μόνο το κράτος που εμφανίζει φαινόμενα διαφθοράς» συμπλήρωσε...


Δεν υπάρχουν σχόλια: