1.10.15

Ανησυχεί το Συμβούλιο της Ευρώπης για το ρατσισμό στη Γερμανία...

Τα στοιχεία έκθεσής του, έρχονται σε αντίθεση με τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν Γερμανοί πολίτες σε πρόσφυγες τον περασμένο μήνα...

Ανησυχία εκφράζει σε έκθεσή του το Συμβούλιο της Ευρώπης για την άνοδο του ρατσισμού στη Γερμανία, επικαλούμενο κυρίως τις πορείες που διοργάνωνε πέρυσι τον χειμώνα το Pegida, παρά τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν πρόσφατα Γερμανοί πολίτες στους πρόσφυγες και...
τους μετανάστες που έφταναν στη χώρα τους.
«Η κατάσταση όσον αφορά τις δημόσιες εκδηλώσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας εξελίχθηκε ανησυχητικά», υπογραμμίζεται στην έκθεση αυτή, την οποία συνέταξε η συμβουλευτική επιτροπή της σύμβασης- πλαίσιο για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων του Συμβουλίου της Ευρώπης και καλύπτει την περίοδο από το 2010 ως τις αρχές του 2015.
«Οι εκδηλώσεις αντισημιτισμού, κατά των Αθίγγανων και τα αισθήματα ισλαμοφοβίας, όπως και κατά των μεταναστών, βρίσκονται σε αύξηση, όπως και οι επιθέσεις κατά των ανθρώπων που ζητούν άσυλο», υπογραμμίζεται στην έκθεση αυτή, η οποία αναφέρει ως παράδειγμα τις πορείες που διοργάνωνε κάθε Δευτέρα τον περσινό χειμώνα το Pegida (Ευρωπαίοι Πατριώτες κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης) στη Δρέσδη και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας.
Οι συντάκτες της έκθεσης υπενθυμίζουν το «κλίμα ανασφάλειας για τους μουσουλμάνους και τους ανθρώπους που προέρχονται από το μεταναστευτικό ρεύμα ή από μειονότητες» που δημιούργησαν οι πορείες αυτές. Επίσης υπενθυμίζουν την «απεχθή και θανάσιμη επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε στην Δρέσδη το βράδυ μιας από αυτές τις διαδηλώσεις ένας πρόσφυγας από την Ερυθραία, μόλις τρεις ημέρες αφού είχαν ζωγραφίσει έναν αγκυλωτό σταυρό στην πόρτα του διαμερίσματός του».
Οι ίδιοι υπογραμμίζουν τη σημασία των αντιδιαδηλώσεων που είχαν διοργανωθεί κατά του Pegida, αλλά προσθέτουν ότι «χρειάζονται επίσης συντονισμένες προσπάθειες για να ευνοηθεί ένα κλίμα ανεκτικότητας και διαπολιτισμικού διαλόγου» στη Γερμανία.
Σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις, το 60% των Γερμανών τάσσονται υπέρ της υποδοχής προσφύγων στη χώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: