7.10.15

Η Ρωσία εξετάζει τις αμερικανικές προτάσεις...


...για συντονισμό των επιδρομών...
H Ρωσία μπορεί να επεξεργαστεί τις αμερικανικές προτάσεις για τον συντονισμό των επιδρομών της στη Συρία με αυτές του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στρατηγός Ιγκόρ Κονατσένκοφ, ενώ οι εναέριες επιθέσεις στη Συρία συνεχίζονται.
«Οι...
προτάσεις αυτές μπορούν να τεθούν υπό επεξεργασία. Προσπαθούμε μόνο να αποσαφηνίσουμε από την πλευρά μας ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες που θα συζητηθούν σήμερα μεταξύ των εμπειρογνωμόνων του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και αυτών του Πενταγώνου», ανέφερε ο κ. Κονατσένκοφ.

Αμερικανοί και ρώσοι αξιωματούχοι είχαν συζητήσει την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από ρωσικό αίτημα, τρόπους για την αποφυγή οποιουδήποτε περιστατικού στο συριακό εναέριο χώρο. Οι δύο χώρες που πραγματοποιούν σε τακτική βάση αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, επρόκειτο να ρυθμίσουν τις επιδρομές τους ώστε να μην διεξάγονται στο ίδιο μέρος και ταυτόχρονα. Ωστόσο μέχρι σήμερα οι ρωσο-αμερικανικές συνομιλίες για το θέμα δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα.

Συνεχίζονται οι εναέριες επιθέσεις

Η Ρωσία συνεχίζει τις εναέριες επιθέσεις  οι οποίες χτύπησαν βόρεια τμήματα της επαρχίας Χάμα και κοντινές περιοχές στην επαρχία Idlib , στοχεύοντας τις πόλεις κοντά στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο Βορρά-Νότου που περνά μέσα από μεγάλες πόλεις στη δυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ενώ παράλληλα, το Παρατηρητήριο προσθέτει πως ο συριακός στρατός και συμμαχικές πολιτοφυλακές διεξήγαγαν την Τετάρτη χερσαίες επιθέσεις εναντίον θέσεων των ανταρτών στη Συρία υποστηριζόμενοι από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές. 

Κρατικά μέσα ενημέρωσης και περιφερειακά φιλοκυβερνητικά κανάλια της Συρίας δεν έκανε καμία αναφορά σε νέες ρωσικές επιθέσεις την Τετάρτη .

Δεν υπάρχουν σχόλια: