8.10.15

Στο «κόκκινο» τα ελλείμματα των Ταμείων...

Με στάση πληρωμών απειλείται ο ΕΟΠΥΥ...Δραματική είναι η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, εξαιτίας των τεράστιων ελλειμμάτων, με αποτέλεσμα 330.000 νέες συντάξεις να βρίσκονται...
σε αναμονή με συνολικό κόστος 4 δισ. ευρώ.

Στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία παρουσιάστηκαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, μόνο στο ΙΚΑ το φετινό έλλειμμα υπολογίζεται στα 980 εκατ. ευρώ, ενώ τα Ταμεία χρωστούν στον ΕΟΠΥΥ 1,7 δισ. ευρώ. Ο ΕΟΠΥΥ με τη σειρά του χρωστά 7,8 δισ. ευρώ προς τρίτους, δηλαδή σε φορείς της γενικής κυβέρνησης, ιδιώτες παρόχους και ασφαλισμένους.

Μέχρι στιγμής αυτό που φαίνεται από τις εκτιμήσεις των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, τα μεγέθη των ελλειμμάτων είναι τόσο μεγάλα που δεν υπάρχουν εμφανή οικονομικά ισοδύναμα.

O κίνδυνος να προβεί ο ΕΟΠΥΥ το επόμενο διάστημα σε στάση πληρωμών είναι ορατός, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι αν ο ΕΟΠΥΥ δεν λάβει άμεσα ποσό άνω των 900 εκατ. ευρώ από τα ποσά που έχουν εισπραχθεί από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης αλλά δεν έχουν αποδοθεί (ανέρχονται στο ποσό των 1,767 δισ. ευρώ περίπου), κινδυνεύει το επόμενο διάστημα να προβεί σε στάση πληρωμών προς τους παρόχους και προς τους ασφαλισμένους του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: