5.10.15

Ρωσικό μαχητικό παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο της Τουρκίας...

Ρωσικό μαχητικό παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο της ΤουρκίαςΣε επίσημη διαμαρτυρία για την παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου της Τουρκίας από ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος προχώρησε το τουρκικό ΥΠΕΞ.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση το ρωσικό αεροσκάφος αναχαίτισαν δύο...
τουρκικά F-16.

Σε μια πρώτη κίνηση το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή στον οποίο εξέφρασε την διαμαρτυρία του για την παραβίαση και κάλεσε τη Μόσχα να αποφύγει να επαναλάβει τέτοια ενέργεια γιατί σε διαφορετική περίπτωση «θα θεωρηθεί υπεύθυνη για κάθε ανεπιθυμήτο περιστατικό μπορεί να συμβεί».

Παράλληλα ο τούρκος ΥΠΕΞ Φεριντούν Σινιρλίογλου συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ καθώς και με εκπροσώπους άλλων κρατών-μελών του ΝΑΤΟ.

Συνομιλίες γι'αυτό το περιστατικό θα έχει και ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας κυρίως με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, επισημαίνεται επίσης στην ανακοίνωση.

Η τουρκική κυβέρνηση αντιτίθεται στην συμμετοχή της Ρωσίας στον πόλεμο στη Συρία.

Η εκστρατεία των αεροπορικών πληγμάτων που πραγματοποιεί η Ρωσία στη Συρία είναι "απαράδεκτη", δήλωσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι η Μόσχα διαπράττει "ένα σοβαρό λάθος".

Η Ρωσία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα αεροπορικές επιδρομές στο συριακό έδαφος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: