7.10.15

Γεννηματά: Αυτό είναι το καινούργιο «παραμύθι» του Τσίπρα...

«Χαίρομαι γιατί ο κ. Τσίπρας ξεχνά το παλιό κακό του εαυτό». Αυτό τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράστασης Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής, σχολιάζοντας την αναφορά του πρωθυπουργού στην ομιλία του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Παράλληλα, η...
κ. Γεννηματά εξέφρασε το φόβο ότι σε μερικούς μήνες η κυβέρνηση Τσίπρα θα φέρει τη χώρα σε χειρότερο σημείο από του Ιουνίου, ενώ προέβη σε σκληρή κριτική του κυβερνητικού προγράμματος, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι από τις προτεραιότητες του στη διαπραγμάτευση εξαίρεσε τους αγρότες και τους συνταξιούχους.

Μιλώντας στη Βουλή η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και σε ενδεχόμενες συμμαχίες, τονίζοντας ότι «στόχος μας ήταν και είναι να οδηγηθούμε επιτέλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Για να γίνει αυτό απαιτούνται συμμαχίες». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «θα είναι συμμαχίες που δεν θα είναι στα λόγια αλλά στην πράξη. Συμμαχίες που δεν θα εγκαταλείπουν το καράβι του Ευρώ ανάλογα με το μικροκομματικό όφελος, αλλά θα υπηρετούν κοινούς ευρωπαϊκούς στόχους, αξίες και ιδανικά».

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη «δεν αναζητάτε ούτε πρόθυμες εφεδρείες, ούτε αφελείς συνενόχους» και κατέστησε σαφές ότι «εσείς έχετε την ευθύνη, εσείς διαπραγματευτήκατε και εσείς θα κριθείτε».

Eκανε λόγο για αριστερά των ελίτ, των τραμπουκισμών και πώς χρησιμοποιεί ο κ. Τσίπρας το «παράλληλο πρόγραμμα» ως το καινούργιο του «παραμύθι».

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «επί οκτώ μήνες... ερωτοτροπούσατε συγκυβερνώντας με μια ακροδεξιά απόφυση του πολιτικού συστήματος και το βράδυ των εκλογών σπεύσατε να την αγκαλιάσατε; Εκείνο το βράδυ δεν αγκαλιάζατε πια έναν ευκαιριακό κυβερνητικό εταίρο, αλλά μια ιδεολογία. Αντιδεξιός αλά καρτ δεν γίνεται κ. Τσίπρα! Με λίγα λόγια κ. Τσίπρα δεν νομιμοποιείστε να μοιράζετε πιστοποιητικά ούτε πατριωτισμού, ούτε προοδευτικότητας».

«Η ελπίδα δεν πέθανε όμως δεν την εκφράζετε πια εσείς», τονίζει η κ. Γεννηματά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: