6.10.15

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Σκόπια...

Παυλόπουλος: "Όσοι αμφισβητούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας, γελοιοποιούνται!"...
Η επέτειος του Δήμου Ελασσόνας δείχνει σ’ εμάς τους Έλληνες, τον δρόμο...
της ενότητας. Και συνακόλουθα, του εθνικού χρέους υπέρβασης κάθε διχόνοιας καθώς και κάθε μικρόψυχης πολιτικής, κομματικής ή άλλης σχετικής διαφοράς, ιδίως όταν καλούμεθα να επιτύχουμε κρίσιμους εθνικούς στόχους", υπογράμμισε κατά την ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη Ελασσόνας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ενώ παράλληλα, βρήκε για μία ακόμη φορά την ευκαιρία να στείλει μήνυμα προς πάντα ενδιαφερόμενο υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι "η Μακεδονία είναι και θα παραμείνει ελληνική". Αναφορά που έκανε, ορμώμενος από το γεγονός ότι η απελευθέρωση της Ελασσόνας επέτρεψε στην συνέχεια, την ανακατάληψη των στενών του Σαρανταπόρου και - μετά την απελευθέρωσή της - την εκ νέου απόδοση του συνόλου της Μακεδονίας στον Εθνικό Κορμό.

"Όσοι αμφισβητούν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, γελοιοποιούνται με τους ασυνάρτητους ισχυρισμούς τους", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πριν απ’ όλα, τόνισε, "η επέτειος αυτή μας παρακινεί να τιμούμε τους πρώτους νεκρούς - μαζί μ’ εκείνους της Στρατιάς της Ηπείρου που, την ίδια μέρα, κατέλαβαν το Γρίμποβο κοντά στην Άρτα - κατά τον ιερό αγώνα για την απελευθέρωση των τότε υπόδουλων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ελληνικών εδαφών".

"Πέραν τούτου", προσέθεσε, "η ως άνω επέτειος δείχνει σ’ εμάς, τους Έλληνες, τον δρόμο της ενότητας. Θυμίζοντάς μας, ταυτοχρόνως, ότι η μακραίωνη και ένδοξη Ιστορία μας έχει αποδείξει ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα και πολύ πιο σημαντικά απ’ όσα θα μπορούσαν να μας διχάσουν".

Μάλιστα με αφορμή το σχόλιο του Δημάρχου για την ευρωπαϊκή θέση της χώρας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, που είναι ο φυσικός της δρόμος και θα την οδηγήσει στο ξέφωτο του μέλλοντος. Ωστόσο προσέθεσε ότι θα πρέπει όλοι οι λαοί της Ευρώπης να παλέψουν για να αποκαταστήσουν τις αρχές και τις αξίες της, γιατί χωρίς αυτές η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει.

"Πόσω μάλλον", όπως παρατήρησε, "που αυτές οι αρχές και οι αξίες δεν είναι άλλες από αυτές της ελληνικής δημοκρατίας και του ελληνικού πολιτισμού. Εμείς μπολιάσαμε την Ευρώπη. Σε αυτό πρέπει να μείνουμε και να διεκδικήσουμε μέσα στην Ευρώπη τη θέση που μας ανήκει αλλά παλεύοντας για τις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του ανθρωπισμού".

"Όπως τόνισα και κατά τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, οι μεν κιβδηλοποιοί και παραχαράκτες της ιστορίας, οι οποίοι τολμούν ν’ αμφισβητούν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, γελοιοποιούνται με τους ασυνάρτητους ισχυρισμούς τους. Εκείνοι δε οι οποίοι, στο πλαίσιο της Διεθνούς Κοινότητας, τους παρακολουθούν αδιάφοροι - και πολύ περισσότερο... συμπαθούντες - εκτίθενται ανεπανορθώτως ως, άμεσοι ή έμμεσοι, συνεργοί στο ανοσιούργημα του βιασμού της ιστορίας. Το οποίο, σημειωτέον, δεν υπόκειται σε πολιτική ή άλλη παραγραφή".

Ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά για την τιμή που του επεφύλαξε ο Δήμος Ελασσόνας και διαβεβαίωσε ότι θα εξαντλήσει και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων του για να αρθεί στο ανάλογο ύψος αυτής της τιμής.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας παρέδωσε στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης καθώς και το σύμβολο της πόλης.

Ακολούθως ο κ Παυλόπουλος επισκέφθηκε τη Ιερά Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας και εν συνεχεία θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα που παρατίθεται προς τιμή του από τον δήμαρχο Ελασσόνας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: