1.10.15

Και τώρα ο ΠΑΟΚ...

ΜΑΡΚΟ ΣΙΛΒΑ
Ο Ολυμπιακός επέστρεψε με δάφνες χθες το απόγευμα από το Λονδίνο. Ο Μάρκο Σίλβα άφησε τους παίκτες του να χαρούν το θρίαμβο στο Emirates επί της Άρσεναλ, αλλά από σήμερα το σύνθημα είναι «τα κεφάλια μέσα», αφού την Κυριακή έρχεται το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός γνωρίζει καλά πως... ο κίνδυνος να παρασυρθεί μια ομάδα μετά από μια σπουδαία νίκη είναι μεγάλος και κρατά τους παίκτες του «γειωμένους». Άλλωστε και οι ίδιοι γνωρίζουν πως ενδεχόμενη νίκη στη Θεσσαλονίκη θα δώσει από την έκτη κιόλας αγωνιστική ένα τεράστιο προβάδισμα τίτλου στην ομάδα τους.

Η προετοιμασία για το μεγάλο ματς αρχίζει ουσιαστικά από σήμερα, αφού χθες το απόγευμα έγινε απλώς ένα πρόγραμμα αποκατάστασης στου Ρέντη. Ο Μάρκο Σίλβα αναμένεται να διατηρήσει την ίδια διάταξη και δεν έχει κανέναν λόγο να την αλλάξει, από τη στιγμή που δεν το έκανε ούτε κόντρα στην Άρσεναλ. Άλλωστε η φιλοσοφία του είναι ο Ολυμπιακός να παίζει σε κάθε γήπεδο και απέναντι σε κάθε αντίπαλο με τον ίδιο τρόπο.

Αλλαγές, πάντως, μπορεί να υπάρξουν σε πρόσωπα. Παίκτες όπως οι Μαζουακού και Ντουρμάζ διεκδικούν θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας και μεσοεπιθετικά αντίστοιχα, ενώ ο Φινμπόγκασον προβάλλει ως φαβορί για την κορυφή της επίθεσης, όχι μόνο λόγω της καλής του παρουσίας και του νικητήριου γκολ στο Λονδίνο. Ο βασικός (ίσως και… μοναδικός) ανταγωνιστής του για τη θέση, Ιντέγε, έχει μια σύσπαση στον προσαγωγό και σήμερα θα φανεί αν θα είναι διαθέσιμος. Ντα Κόστα και Τσόρι είναι επίσης ετοιμοπόλεμοι, αλλά μετά από μικρή ή μεγαλύτερη απουσία από τις προπονήσεις Μποτία και Φορτούνης έχουν-χάρη και στην πολύ καλή τους απόδοση στο Emirates, τον πρώτο λόγο να παραμείνουν βασικοί.

Τέλος, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Βαγγέλης Μαρινάκης να μεταβεί στην Τούμπα για να παρακολουθήσει το παιχνίδι.

  sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: