5.10.15

Γουατεμάλα: Στους 130 οι νεκροί...

Πάνω από 300 εξακολουθούν να αγνοούνται...
Ο αριθμός των πτωμάτων από κατολίσθηση λόγω καταρρακτωδών βροχών στην Σάντα Καταρίνα Πίνουλα στο νοτιο-ανατολικό τμήμα της Πόλης της Γουατεμάλας, έφτασε τους 130 την Κυριακή, είπε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, ενώ...
πάνω από 300 εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σύμφωνα με τους διασώστες, η ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί κάτω από τόνους λάσπης σε σπίτια και χωράφια μειώνεται κάθε ώρα, αλλά οι προσπάθειες συνεχίζονται.


Η κατολίσθηση έγινε την Πέμπτη το βράδυ (τοπική ώρα), σε προάστιο 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Πόλης της Γουατεμάλας, πρωτεύουσας της χώρας.


Περίπου 1.800 άτομα συμμετέχουν στη διάσωση, μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό, την αστυνομία και άλλους φορείς και συνεργεία.


Είναι τόσο απεγνωσμένες οι προσπάθειες να βρεθούν άτομα στο βάθος του σωρού από χώμα ώστε μερικοί συγγενείς των θυμάτων νιώθουν τυχεροί που έχουν βρει τα πτώματα των δικών τους.


«Νιώθω τυχερός γιατί άλλες οικογένειες δεν μπορούν ούτε να κλάψουν πάνω από τους νεκρούς τους», είπε ο Αλεχάντρο Λόπεζ, 45χρονος ταξιτζής, που βρήκε νεκρές τις δυο κόρες του και το εγγόνι του.


«Θα ήθελα όμως να βρω τη μάνα των θυγατέρων μου» είπε μέσα σε μια μικρή εκκλησία κοντά στην πόλη που έγινε η κατολίσθηση.


Δεν έχει βρεθεί ούτε ένας επιζών από τα νερά της βροχής που παρέσυραν χώμα και πέτρες πάνω από την πόλη, θάβοντας τους κατοίκους στα σπίτια τους, ενώ η βροχή δυσχέραινε το έργο της αναζήτησης...


Δεν υπάρχουν σχόλια: