2.9.15

Τα γούρια, το αυτόγραφο και η... selfie! ...

Το παρασκήνιο της περιοδείας Τσίπρα στην Κρήτη - Τα γούρια, το αυτόγραφο και η... selfie! (Photos) - Media
Το παρασκήνιο της περιοδείας Τσίπρα στην Κρήτη (ΦΩΤΟ)...
Το παρασκήνιο της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη, αλλά και τα δώρα που έλαβε από τους Χανιώτες, σύμφωνα με...
τον "ΒΗΜΑτοδότη".

«Γούρικη πόλη τα Χανιά»

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την προεκλογική του ομιλία από τα Χανιά, γιατί η πόλη αυτή είναι... γούρικη γι' αυτόν. Το είπε ο ίδιος: «Ξεκίνησα την περιοδεία από τα Χανιά από όπου τέλειωσα την προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Γούρικη είναι η πόλη για τον ΣΥΡΙΖΑ και για μένα προσωπικά».



Γούρια, δώρα και… τσικουδιές

Σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας του στην πόλη των Χανίων τα γούρια δεν σταμάτησαν να έρχονται τα ένα μετά το άλλο. Μόλις βγήκε από το ξενοδοχείο μια γυναίκα, του φόρεσε στον ώμο ένα κρητικό μαντίλι, του είπε ότι είναι... γούρικο και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία». Ενας από τους καταστηματάρχες, στη δημοτική αγορά που επισκέφθηκε, του δώρισε ένα κομπολόι, λέγοντάς του επίσης ότι είναι γούρικο.



Αλλά για να πιάσει το γούρι έπρεπε να πιει και ένα σφηνάκι τσικουδιά. Την οποία την ήπιε «άσπρο πάτο».



Οι δήμαρχοι που τον συνάντησαν λίγη ώρα αργότερα δεν του πρόσφεραν τσικουδιά (όπως συνηθίζουν σε όλους τους υψηλούς επισκέπτες τους), αλλά... φραπέ και νερά καθώς και κρητικά παξιμάδια.



«Πρόεδρε, θέλουμε δουλειές»

Οι εκδηλώσεις προς το πρόσωπό του πάντως συνεχίστηκαν σε κάθε γωνιά των Χανίων που πήγαινε. Ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας του έκανε δώρο έναν... φάρο. Ενα αντίγραφο ενετικού φάρου, με το οποίο ο κ. Τσίπρας ενθουσιάστηκε λέγοντας πως ο φάρος είναι από τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Ελλάδας. Του δώρισε επίσης και ένα λεύκωμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, το οποίο ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα το διαβάσει, αλλά όταν βρει χρόνο. Ενας πολίτης βρήκε την ευκαιρία να του ζητήσει δουλειά: «Πρόεδρε, θέλουμε δουλειές» του είπε, με αποτέλεσμα ο κ. Τσίπρας να τον πλησιάσει και να του πει: «Εμείς θα σας βλέπουμε στα μάτια, η καθαρότητα είναι εγγύηση».



Το αυτόγραφο

Ένας πιτσιρικάς σίγουρα έμεινε ενθουσιασμένος όταν εισέπραξε... αυτόγραφο από τον κ. Τσίπρα. Επειδή δεν υπήρξε πρόχειρο χαρτί, το αυτόγραφο γράφτηκε σε ένα προεκλογικό φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Και τι νομίζετε ότι έγραψε; «Η... ελπίδα έρχεται. Αλέξης Τσίπρας». Ηταν όμως το προηγούμενο προεκλογικό σύνθημα του προέδρου…

Η selfie

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν χάλασε το χατίρι και ενός νεαρού που του ζήτησε να βγάλουν μαζί μια… selfie. 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: