3.9.15

Κασουλίδης: Ήρωες οι πεσόντες του Noratlas...

Για την πορεία της εκσκαφής στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και τον εντοπισμό των οστών Ελλήνων καταδρομέων, οι οποίοι σκοτώθηκαν το 1974, όταν το μεταγωγικό Noratlas καταρρίφθηκε από... λάθος της κυπριακής αεράμυνας ενημερώθηκε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το χώρο των εκσκαφών.
Ο κ. Κασουλίδης χαρακτήρισε τους πεσόντες «ήρωες» και αναφέρθηκε στη θυσία τους, υπογραμμίζοντας ότι «αποτελεί μέρος της σπονδής της Ελλάδας για την προάσπιση της ελευθερίας της Κύπρου». Όπως σημείωσε, η Κυπριακή Δημοκρατία επιτελεί το καθήκον της για να μπορέσει- έστω και καθυστερημένα- να παραδώσει όσα λείψανα έχουν αναγνωριστεί δεόντως στην ελληνική κυβέρνηση και, κατ' επέκταση, στους συγγενείς, για να τύχουν των κατάλληλων θρησκευτικών και άλλων τιμών.
Ο επίτροπος για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτης Φωτίου, ο οποίος συνόδευε τον κ. Κασουλίδη, ανακοίνωσε ότι χθες εντοπίστηκαν και άλλα οστά. Επίσης, ανέφερε ότι βρέθηκαν πυρομαχικά και γι' αυτό λαμβάνονται όλα τα μέτρα για το προσωπικό, επιστημονικό και βοηθητικό, που εργάζεται στον χώρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: