3.9.15

Ο Σταύρος προβληματίζεται με τις δημοσκοπήσεις...

Σταύρος Θεοδωράκης«Το μνημόνιο δεν αρκεί για να φύγουμε από την καταστροφή. Πρέπει να τηρήσουμε τη συμφωνία και παράλληλα να κάνουμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις», δηλώνει σε σημερινή συνέντευξή του (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων) ο επικεφαλής του Ποταμιού και προτείνει -τι άλλο- συγκρότηση «μιας...
μεγάλης κυβέρνησης με συγκεκριμένες προτεραιότητες, με μικρή ομάδα, η οποία θα λύσει τα προβλήματα».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δηλώνει ότι δεν μετάνιωσε για την ψήφιση του μνημονίου, επισημαίνει ότι το Ποτάμι ήταν ο βασικός μοχλός για να κρατηθεί η χώρα στην Ευρώπη και υπογραμμίζει: «Δεν στηρίζουμε  Τσίπρα. Δεν στηρίζουμε μνημόνια. Δεν στηρίζουμε μια κακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Στηρίζουμε όμως την Ελλάδα, στηρίζουμε την πατρίδα. Δεν είχαμε άλλο δρόμο».

Την ίδια ώρα, οι δημοσκοπήσεις προβληματίζουν τη Σεβαστουπόλεως καθώς δείχνουν το Ποτάμι είτε να μην έχει την απαραίτητη δυναμική για να κατακτήσει την πολυπόθητη τρίτη θέση είτε να κινείται ακόμη χαμηλότερα από το ποσοστό των εκλογών του Ιανουαρίου (6%).

Το «ντέρμπι» μεταξύ των δύο μονομάχων, ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, δείχνει να σπρώχνει τους φιλελεύθερους και κεντροδεξιούς ψηφοφόρους του κόμματος –οι οποίοι ουδέποτε είδαν με πολύ καλό μάτι την προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα «φλερτ» για συνεργασία– προς τη Ν.Δ., ώστε να είναι εκείνη πρώτο κόμμα στις 20 Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνει ότι οι δημοσκοπήσεις δεν λένε όλη την αλήθεια και πως η εικόνα που έχει σχηματίσει από όλη την Ελλάδα είναι ότι η κοινωνία θέλει το Ποτάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: