2.9.15

Χαραλαμπίδου (ΛΑΕ): Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ, μόνο αν...

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
"Το ενδεχόμενο να στηριχτεί μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ" αφησε ανοιχτό η βουλευτής της ΛΑΕ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, αλλά "μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει...
τη λογική της απεμπλοκής από τα μνημόνια".
Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM, η κυρία Χαεαλαμπίδου είπε ότι «η Ευρώπη δεν είναι τελειωμένη υπόθεση, η ΕΕ δεν είναι τελειωμένη υπόθεση, αλλά δε μπορεί να υπάρχει χώρα στην ευρωζώνη χωρίς μνημόνια και η εμμονή στη λογική ευρώ πάση θυσία είναι καταστροφική».

Παράλληλα έκανε γνωστό, ότι δεν ανήκε στην πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ που «από το 2010 και μετά υποστήριζε ότι η χώρα μπορεί να μείνει μέσα στην Ευρωζώνη χωρίς μνημόνια», διευκρινίζοντας ότι στον δημόσιο λόγο της ήταν υποχρεωμένη να εκφράζει την πλειοψηφούσα άποψη.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τα στελέχη που αποχώρησαν θα μπορούσαν να παραμείνουν ως τάση στο κόμμα, είπε ότι «υπάρχει ένα όριο και αυτό έφτασε με την υπογραφή των προαπαιτούμενων και του μνημονίου».

«Έπρεπε να φτάσω στο σημείο να λέω αυτά που έλεγαν ο κ. Παπανδρέου και οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος», είπε η πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής.

«Η άποψή μας ήταν μειοψηφική και είχε λοιδωρηθεί, στερώντας -με ευθύνη της ηγεσίας- τη δυνατότητα να υπάρχει ένα εναλλακτικό σχέδιο -όχι να εφαρμοστεί απαραίτητα- σε περίπτωση που οι δανειστές δεν θα ικανοποιούσαν αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε», ανέφερε η κυρία Χαραλαμπίδου.

Σε ό,τι αφορά στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «κάθε διάσπαση τραυματική διαδικασία».

«Βιώνουμε με τραυματικό τρόπο τον διαχωρισμό και τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε διαβεβαιώνοντας, ότι από την πλευρά της Λαϊκής Ενότητας «δε θα γίνουν προσωπικού χαρακτήρα επιθέσεις στους συντρόφους μας, που επέλεξαν άλλον δρόμο».

«Δε θα μπούμε σε μια ανθρωποφαγία, αλλά δε θα αφήσουμε αναπάντητες άδικες και αήθεις προσωπικές επιθέσεις», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: