3.9.15

Περιοδείες στα «κάστρα» του Λαφαζάνη...


Με την πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση στο Αιγάλεω δίνει συνέχεια στην προεκλογική εκστρατεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλ. Τσίπρας. Θα ακολουθήσει αύριο η περιοδεία στην Λιβαδειά και την Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τη ΔΕΘ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τα...
πρόγραμμα του στη ΔΕΘ, όπου ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στις παραγωγικές τάξεις, έχει προγραμματίσει επίσκεψη στην Κοζάνη. 

Και οι τρεις σταθμοί του Αλέξη Τσίπρα αφορούν σε περιφέρειες στις οποίες μετά τη διάσπαση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί μεγάλες απώλειες. Υπενθυμίζεται ότι στη Β’ Αθήνας ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε τον Ιανουάριο 19 βουλευτές, ωστόσο οι τέσσερις από τους πρώτους σε σταυρούς (Γ. Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Δ. Στρατούλης, Ν. Χουντής) αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ και πλην του κ. Βαρουφάκη, προσχώρησαν στη Λαϊκή Ενότητα. 

Στην Βοιωτία, αυτό έγινε και με τους δύο βουλευτές που εξέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ, τους κ.κ Σταθά και Σκούμα ενώ και στην Κοζάνη αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ οι δύο πρώτες σε σταυρούς κυρίες Ραχήλ Μακρή και Ευγενία Ουζουνίδου. 

Η επί τόπου παρουσία του κ. Τσίπρα στις περιοχές αυτές, θέλει να αντισταθμίσει τις απώλειες αλλά και να ανακόψει την πορεία ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς το κόμμα του κ. Λαφαζάνη. 

Οι περιοδείες αυτές εντάσσονται στην προσπάθεια επανασυσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στη χαμηλή συσπείρωση αποδίδουν στην Κουμουνδούρου την κακή δημοσκοπική εικόνα του κόμματος την πρώτη εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας και τη μικρή διαφορά με τη ΝΔ. 

Η συσπείρωση του εκλογικού ακροατηρίου του Ιανουαρίου θεωρούν ότι είναι το κλειδί για να τους ξαναβγάλει «μπροστά» το επόμενο διάστημα, καθώς εκτιμούν ότι η συσπείρωση της ΝΔ έχει χτυπήσει «ταβάνι» και ότι η τακτική του κ. Μεϊμαράκη δεν προσελκύει ψηφοφόρους άλλων κομμάτων. 

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη, μάλιστα, όλα είναι στο τραπέζι, ακόμα και η αυτοδυναμία είναι εφικτή την τελευταία εβδομάδα. 

Στο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι το εκλογικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ και θα εστιάζει στην παρουσίαση σειράς «αντίμετρων», ώστε η υλοποίηση της συμφωνίας να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη θα βοηθήσει σε αυτήν την κατεύθυνση, ενώ προετοιμάζονται ήδη και για το ντιμπέιτ ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μεϊμαράκη, στο οποίο αποδίδουν καθοριστική σημασία. 

Αξιοσημείωτη είναι, ωστόσο, και η στροφή στην οποία προχώρησαν κορυφαία στελέχη του κόμματος με επικεφαλής την εκπρόσωπο κ. Όλγα Γεροβασίλη στο θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών, όπου αφήνουν πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ. Σε δηλώσεις της χθες, η κ. Γεροβασίλη, απέκλεισε μόνον το σενάριο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: