3.9.15

Μεϊμαράκης: Η χώρα χρειάζεται συναίνεση, συνεργασίες και διάλογο...


BINTEO...
«Τα προβλήματα δεν λύνονται με λόγια και με μοναξιά... Μόνο με διάλογο, συναίνεση και κοινή προσπάθεια». 

Αυτό επισήμανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος βρίσκεται...
στο Ρέθυμνο, όπου επισκέφθηκε το Πέραμα στον Δήμο Μυλοποτάμου, ενώ είχε συναντήσεις στην Αντιπεριφέρεια, και στο Επιμελητήριο του νομού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μία πορεία προς την νίκη του κόμματος που στόχο έχει -όπως είπε- την αναγέννηση της χώρας με τη βοήθεια των δημιουργικών ανθρώπων και όλων όσοι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική. 

Κύριο μέλημα της Λεωφόρου Συγγρού είναι να χτιστεί μία σχέση εμπιστοσύνης της Πολιτείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της περιφέρειας, δεδομένου ότι οι εκπρόσωποι τους είναι επί της ουσίας οι γνώστες των προβλημάτων και εκείνοι που μπορούν να υποδείξουν τις λύσεις και να προτείνουν αλλαγές προς το καλύτερο, ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους δημάρχους του νομού, ο ίδιος τους ζήτησε συγνώμη για όλα όσα δεν έκαναν ως κόμμα και ως κυβέρνηση, όταν μπορούσαν, υποσχόμενος όμως ότι χωρίς πολλά λόγια και υποσχέσεις, χωρίς καμία διάθεση να υφαρπάξει ψήφους με ψέματα.

Όπως είπε, θα δώσει άμεσες λύσεις σε ό,τι αφορά τον Βόρειο Οδικό Άξονα, τους αγροκτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς, προβλήματα στον τουρισμό, το λιμάνι του Ρεθύμνου, το αεροδρόμιο στο Ηράκλειο και όλα όσα έμειναν πίσω τόσα χρόνια.


 
«Η χώρα χρειάζεται συναίνεση, συνεργασίες, διάλογο και είναι αδιανόητο όταν κάποιοι δεν κουβεντιάζουν και στέλνουν μηνύματα αποκομμένης πορείας... -αυτό δείχνει αλαζονεία και εγωκεντρισμό, στοιχεία που η Νέα Δημοκρατία δεν έχει, δεν υπερασπίζεται. Αντιθέτως επιζητεί τη συνεργασία και πιστεύει πως θα είναι ο κορμός της αυριανής κυβέρνησης», ανέφερε. 

Αυτή η κυβέρνηση «θα προχωρήσει γρήγορα όλα όσα πήγαν πίσω τους τελευταίους 7 μήνες, και με ουσιαστικές διαπραγματεύσεις στο εξωτερικό, που θα κρίνονται όχι από το χρόνο που θα χρειάζονται για να ολοκληρωθούν, αλλά από το αποτέλεσμα...», επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης και προσέθεσε: 

«Και πρέπει να παραδεχτούμε όλοι μας πως τελικά δεν φταίνε για όλα οι Ευρωπαίοι. Πρέπει κι εμείς να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να δούμε τα λάθη μας, να αλλάξουμε τακτική. Μπορούμε να τα καταφέρουμε αν ενωθούμε, οργανωθούμε, παλέψουμε».

Από το Πέραμα, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τους πολίτες να σκεφτούν σοβαρά τα κρίσιμα θέματα και προβλήματα που έχει να επιλύσει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές και τους ζήτησε να μην απέχουν, να μη ρίξουν ψήφο διαμαρτυρίας, να μην προσέλθουν στις κάλπες με εκνευρισμό.

«Η ψήφος διαμαρτυρίας, η αποχή και οι τιμωρητικές ψήφοι, άνοιξαν το δρόμο για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η χώρα να ”φεσωθεί” 90 δισ... Δεν πιστεύω ότι άξιζε να πληρώσουμε τόσο ακριβά μία τέτοια διαμαρτυρία», είπε.

Οι δήμαρχοι του Ρεθύμνου, αφού ενημέρωσαν τον κ. Μεϊμαράκη για τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, επισήμαναν πως οι δήμοι κυβερνώνται από τον πατριωτισμό των αυτοδιοικητικών, των εργολάβων την ανοχή, των πολιτών την υπομονή.

«Αντέξαμε στην κρίση και προσπαθούμε ακόμη... Χρειαζόμαστε όμως τη στήριξη της Πολιτείας και τελικά να μάθει να ακούει την αυτοδιοίκηση», είπε χαρακτηριστικά η αντιπεριφεριάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή.

Ο κ. Μεϊμαράκης υποσχέθηκε τη στήριξη, σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτου αποτελέσματος, στους αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μία σκληρή και ταυτόχρονα ρευστή καθημερινότητα, χωρίς κανείς να μπορεί να τους εγγυηθεί τίποτα. 

«Εγγυώμαι προσωπικά, πως στο εξής θα είμαι απόλυτα δίπλα τους, διότι γνωρίζω πολύ καλά τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου και επιτέλους πρέπει ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος να μην οδηγηθούν στον αφανισμό», είπε χαρακτηριστικά.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: