3.9.15

Νέους χώρους φιλοξενίας αναζητούν Μουζάλας και Καμίνης...


Το ενδεχόμενο ανεύρεσης νέων χώρων φιλοξενίας των προσφύγων συζήτησαν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Ο...
Γιώργος Καμίνης, ενημέρωσε τον κ. Μουζάλα για την κατάσταση στην πρωτεύουσα ενώ τέθηκαν επί τάπητος πιθανές τοποθεσίες για τη δημιουργία ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας των προσφύγων. «Ενημέρωσα τον υπουργό για το τι έχει συμβεί μέχρι τώρα στην Αθήνα, για τα προβλήματα της πόλης και για τον προσωρινό χαρακτήρα της παραχώρησης του Ελαιώνα. Συμφωνήσαμε, ότι δεν μπορείς στην ουσία να έχεις μια σωστή πολιτική μακροπρόθεσμη για το προσφυγικό εάν δεν έχεις εξασφαλίσει και τη συνεργασία και τη συγκατάθεση των τοπικών κοινωνιών».

Από την πλευρά του, ο Γ. Μουζάλας, δήλωσε πως ο Ελαιώνας είναι μια λαμπρή απόδειξη του τι μπορεί να γίνει όταν υπάρχει συνεργασία της κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση. Στόχος της κυβέρνησης, είναι «να απαλύνουμε τα προβλήματα των προσφύγων χωρίς να επιβαρύνουμε τα προβλήματα της πόλης, κάτι που σημαίνει αναζήτηση άλλων χώρων και αύξηση των ανθρώπων που θα ασχοληθούν με το προσφυγικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: