3.9.15

Ο Τουσκ προειδοποιεί για «χωρισμό της ΕΕ σε Ανατολή και Δύση»...


Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο «χωρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Aνατολή και Δύση» σε ό,τι αφορά το θέμα της υποδοχής προσφύγων, λίγη ώρα πριν...
συναντηθεί με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν.

«Συγχωρήστε μου την απλούστευση, αλλά είναι σα να υπάρχει ένας χωρισμός μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής ΕΕ», είπε ο Τουσκ στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον των Ευρωπαίων πρεσβευτών.

«Κάποια κράτη μέλη σκέφτονται μόνο πώς να εξαλείψουν το κύμα των μεταναστών, κάτι που συμβολίζεται από τον αμφιλεγόμενο φράχτη στην Ουγγαρία, ενώ άλλα επιθυμούν περισσότερη αλληλεγγύη, υπερασπιζόμενα (…) αυτό που αποκαλούμε αναγκαστικές ποσοστώσεις» στην υποδοχή των μεταναστών από τις 28 χώρες μέλη της ΕΕ, εξήγησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Η εξεύρεση ενός κοινού παρονομαστή αποτελεί μια πρόκληση κλειδί», τόνισε ο Τουσκ, την ώρα που η Γερμανία δεν μάσησε τα λόγια της κατηγορώντας κάποιες χώρες της ανατολικής Ευρώπης ότι αρνούνται να υποδεχθούν πρόσφυγες μέσω του συστήματος των ποσοστώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: