3.9.15

Η Φώφη στο Ζάππειο...

Από κοντά κι ο Βενιζέλος (BINTEO)...
Που έτρεξε να την αγκαλιάσει και να την φιλήσει σταυρωτά.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε μια ακόμη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ, στην ομιλία της για την συμπλήρωση 41 ετών από την ίδρυση του κόμματος στις 3 του Σεπτέμβρη του 1974 καλώντας...
τα προοδευτικά στελέχη και τους δημοκρατικούς πολίτες να επιστρέψουν πίσω στο «σπίτι τους».

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που σήμερα διεκδικούν την ψήφο των πολιτών ασκήθηκαν συστηματικά στην αντιμνημονιακή ρητορική και αρίστευσαν στον λαϊκισμό» , είπε η Γεννηματά και εξήγησε ότι «αντί σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή να επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας και σύνεσης, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έστησαν το σκηνικό του νέου διχασμού».  


«Η συνωνομοσιολογία, η επίκληση ξένων δυνάμεων που υποτίθεται ήταν πρόθυμες να μας βοηθήσουν αφιλοκερδώς, οι αναφορές σε δοσίλογους και προδότες οι οποίοι συνεργάζονται με διεθνείς τοκογλύφους, δηλητηρίασαν τον οικονομικά εξασθενημένο λαό μας» επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Η Φώφη Γεννηματά επέκρινε σκληρά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιο πρωθυπουργό για την τακτική που ακολούθησε όλο το προηγούμενο διάστημα με σκοπό να αναρριχηθεί στην εξουσία. «Μόλις λίγους μήνες μετά την εκλογική του νίκη ο κ. Τσίπρας θερίζει θύελλες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κατασυκοφάντησης της παράταξής μας» είπε η κυρία Γεννηματά και υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με το τέρας που ο ίδιος δημιούργησε μαζί με τον εταίρο του και βοηθό μηχανοδηγού, στο τρενάκι του τρόμου για τον Ελληνικό λαό, κ. Καμμένο».


«Κάνει ότι μπορεί για να διχάσει τον λαό μας» είπε η κυρία Γεννηματά για τον κ. Τσίπρα και τον χαρακτήρισε «απολύτως υπεύθυνο για την αναβίωση της ιστορικής διαίρεσης του ελληνικού λαού σε εθνικόφρονες και μιάσματα».


Κατά την άποψη της κυρίας Γεννηματά «στην προσπάθεια του να διασωθεί ο κ. Τσίπρας αυτοσυστήνεται ως το νέο, το σύγχρονο που θα αποτρέψει την παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος».


«Κοίτα ποιος μιλάει; Ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σταχυολόγησε μερικές από τις αναλήθειες του ΣΥΡΙΖΑ: «Που άλλα λέει και άλλα κάνει μετά τις εκλογές. Που επιλέγει την κομματοκρατία και όχι την αξιοκρατία. Που είναι τόσο ανεπαρκείς και αναποτελεσματικοί που διέλυσαν την οικονομία και τα αποθέματα της. Που παραδόθηκαν άνευ όρων με ένα βαρύ πακέτο άδικων, υφεσιακών μέτρων που θα γονατίσουν ακόμα περισσότερο το λαό μας».


«Μόλις έξι μήνες χρειάστηκαν για να μας αποδείξετε στην πράξη ότι είστε κάθε λέξη του εγχειριδίου του παλιού πολιτικού συστήματος» είπε η Φώφη Γεννηματά για τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε μαζί με τη ΝΔ ότι «εξακολουθούν να είναι εκτός τόπου και χρόνου».


Κάλεσμα σε προοδευτικά στελέχη και δημοκρατικούς πολίτες να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ


Από το βήμα της εκδήλωσης για τον εορασμό των 41 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ η κυρία Γεννηματά κάλεσε τα προοδευτικά στελέχη και τους δημοκρατικούς πολίτες που έχουν αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψουν στο κόμμα.


«Θέλω και πάλι απ’ αυτό το βήμα να καλέσω όλα τα πρώην στελέχη και μέλη μας που για διάφορους λόγους δεν είναι σήμερα στις τάξεις μας, να ξανασυναντηθούμε. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους και πάλι με το ΠΑΣΟΚ με τη δημοκρατική συμπαράταξη» είπε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Και να καλέσω επίσης σε συστράτευση όλα τα προοδευτικά στελέχη που δραστηριοποιούνται στα κινήματα, την αυτοδιοίκηση, στα επιμελητήρια, στους επιστημονικούς συλλόγους, τα συνδικάτα, στις κινήσεις των πολιτών. Δίνουμε ξανά τα χέρια με τους δημοκρατικούς πολίτες που βαδίσαμε χρόνια μαζί, που μεγαλώσαμε μαζί, που ονειρευτήκαμε μαζί, που αλλάξαμε μαζί την Ελλάδα και τους λέμε: Ελάτε πίσω. Ελάτε στο σπίτι σας. Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι το σπίτι σας».


Διαβάστε την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην εκδήλωση για τα 41 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ:


«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Σιγουριά για το παρόν. Ελπίδα για το μέλλον.

Σήμερα 3 του Σεπτέμβρη, τιμούμε τα 41 χρόνια από την Ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

Ευχαριστούμε το SERGEI και τη Μαρία που είναι μαζί μας απόψε και τους δεκάδες συντρόφους μας από όλο τον κόσμο για τα μηνύματα που μας έστειλαν. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Θανάση Θεοχαρόπουλο και τους φίλους μας από τη ΔΗΜΑΡ.


Σήμερα τιμούμε τον Ανδρέα Παπανδρέου. Τιμούμε τα ιδρυτικά μέλη που υπέγραψαν μια διακήρυξη που έμελε να αλλάξει την πορεία της Ελλάδας.


Είμαστε εδώ για να αποδώσουμε τον απαιτούμενο σεβασμό, σε όλες εκείνες τις ιστορικές φυσιογνωμίες της παράταξης μας, που αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα  για την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή Κυριαρχία, την Κοινωνική Απελευθέρωση.


Επώνυμους και ανώνυμους, που έκαναν πράξη  το όραμα της ΑΛΛΑΓΗΣ και  μας κάνουν σήμερα Περήφανους.


Μας κάνουν περήφανους γιατί μας δίδαξαν ότι το εμείς είναι πάνω από το εγώ. Ότι η πατρίδα και η παράταξη είναι πάνω από τα πρόσωπα και ότι οι αρχές και οι αξίες είναι αναλλοίωτες στον χρόνο.


Σύντροφοι και Συντρόφισσες


Στις 3 του Σεπτέμβρη του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησαν την πορεία τους σε ένα εξαιρετικά δυσμενές πλαίσιο.


Η εθνική τραγωδία της Κύπρου είχε αποτελειώσει ότι είχε μείνει όρθιο σε μια κατεστραμμένη χώρα, που μόλις είχε βγει από την εφτάχρονη τυραννία.


Οι πληγές του εμφυλίου, το καθεστώς των κοινωνικών φρονημάτων, το φακέλωμα, οι διώξεις, η οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, συμπλήρωναν το ζοφερό τοπίο εκείνης της εποχής.


Ο διαχωρισμός των Ελλήνων σε εθνικόφρονες και μιάσματα αποστερούσε δημιουργικές δυνάμεις από τη χώρα.


Ο κατακερματισμός των δημοκρατικών δυνάμεων, οι προσωπικές πολιτικές και τα αμέτρητα εγώ εμπόδιζαν τη δυναμική και συλλογική έκφραση ολόκληρων κοινωνικών στρωμάτων.


Η παραδοσιακή αριστερά βίωνε τα τραύματα της δικής της ιστορικής διάσπασης (ΚΚΕ, ΚΚΕ εσωτερικού).


Τα αλλάξαμε όλα αυτά. Αλλάξαμε την Ελλάδα.


Πετύχαμε πολλά. Η σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ υπάρχει ανεξίτηλη.


· Τι θα ήταν – φίλες και φίλοι – η Ελλάδα χωρίς την εθνική συμφιλίωση.


· Χωρίς την ελευθερία που το ΠΑΣΟΚ εξασφάλισε. Στη ζωή, στην καθημερινή ζωή.


Διαβάστε ολοκληρη την ομιλία ΕΔΩ


Δείτε Βίντεο, ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: