2.9.15

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό...

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της υπηρεσιακής κυβέρνησηςΆτυπη κυβερνητική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό. Μετά τη σύσκεψη δεν αναμένεται...
να γίνουν δηλώσεις από τους υπουργούς.

Σημειώνεται πως τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ιδίως τους τελευταίους μήνες, λόγω των πρωτοφανών μεταναστευτικών ροών και οι προσπάθειες της κυβέρνησης, σε συνεργασία κυρίως με τα αρμόδια ευρωπαϊκά fora, να ολοκληρώσει αμέσως το ελληνικό σχέδιο αντιμετώπισης των ως άνω προβλημάτων, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Γάλλο πρόεδρο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος εξέθεσε στον Φρανσουά Ολάντ τις απόψεις του για την ανάγκη συνολικής και ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του μεταναστευτικού -τόσο από πλευράς ασφάλειας όσο από πλευράς προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να ενεργοποιηθεί πλήρως η συλλογική και αποτελεσματική εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο του 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: