3.9.15

Με διαμαρτυρίες «ανοίγουν» οι πύλες της ΔΕΘ...

Με συγκεντρώσεις και σειρά δράσεων «ανοίγουν» οι πύλες της 80ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο με τη ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και την...
ΑΔΕΔΥ να καλούν σε κινητοποιήσεις.

Στο πρόγραμμα δράσης της ΓΣΕΕ εν όψει της ΔΕΘ αιχμή του δόρατος των κινητοποιήσεων αποτελεί το συλλαλητήριο στις 5 Σεπτεμβρίου στις 6μ.μ. με συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας.

Οι εκδηλώσεις της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν την Τρίτη. Σήμερα στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών και συνέντευξη Τύπου για το πλαίσιο των διεκδικήσεων της ΓΣΕΕ, ενώ από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ θα παρουσιαστεί η ετήσια έκθεση για την ελληνική οικονομία.

Αίτημα της κινητοποίησης του Σαββάτου είναι η αποκατάσταση των αδικιών των μνημονίων, ενώ γίνεται κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να συμμετέχουν.

Στη διαμαρτυρία στο Άγαλμα Βενιζέλου καλεί και η ΑΔΕΔΥ εναντίον του 3ου μνημονίου, «καθώς και οι εφαρμοστικοί νόμοι που θα ακολουθήσουν, αποτελούν συνέχεια των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών».

«Το νέο Μνημόνιο υπονομεύει τη λαϊκή κυριαρχία, προσδένει τη χώρα μας με νέα δεσμά εξάρτησης από τους δανειστές και συνεχίζει το νεοαποικιακό έλεγχο της χώρας μας από την Ε.Ε., το ΔΝΤ και το διεθνές κεφάλαιο», σημειώνει.

Η ΑΔΕΔΥ μαζί με την ΕΔΟΘ, τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες είναι απαραίτητο, ιδιαίτερα σήμερα, να προβάλουν με δυναμικό και ξεχωριστό τρόπο τα αιτήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στη ΔΕΘ το Σάββατο στις 6μ.μ. απευθύνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τη νεολαία και τους συνταξιούχους. 

«Στηρίζουμε την ταξική εργατική συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων με κάλεσμα ενίσχυσης του από λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα, ώστε ο λαός του “Όχι μέχρι το τέλος” να δώσει μαζικό μήνυμα σε κάθε επίδοξο διαχειριστή των πολιτικών που μας θέλουν να ζήσουμε σαν σκλάβοι», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ οργανώνει ξεχωριστό συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου.

Τέλος, συνδικαλιστικές οργανώσεις ενστόλων προγραμματίζουν διαμαρτυρία την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: