1.9.15

Όλες οι μειώσεις στις συντάξεις του Σεπτεμβρίου...

Ποιοι θίγονται...

Μειωμένες κατά 6% από τον Σεπτέμβριο θα δουν τις συντάξεις τους οι συνταξιούχοι ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ, καθώς ξεκινά πλέον να μπαίνει σε εφαρμογή η...
επιβολή της αυξημένης εισφοράς υπέρ του ΕΟΠΥΥ από 4% που ίσχυε μέχρι σήμερα στο 6%.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πάνω από 2,5 εκατ. συνταξιούχοι να λάβουν μειωμένες συντάξεις τόσο τον Οκτώβριο, όσο και τον Νοέμβριο, καθώς θα «πληρώνουν» με αυτόν τον τρόπο αναδρομικά μειώσεις που έπρεπε να ισχύσουν, σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα, από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Να σημειωθεί, ότι η εισφορά υπέρ ΕΟΠΥΥ, το ποσό της μείωσης δηλαδή στην κύρια σύνταξη, θα υπολογίζεται επί του αρχικού ποσού της σύνταξης που λάμβαναν οι δικαιούχοι πριν τις περικοπές που επιβλήθηκαν από το πρώτο μνημόνιο.

Από αυτά, το ποσό που θα προκύπτει, θα αφαιρείται από την σύνταξη που παίρνουν στην παρούσα φάση.

Μείωση θα υπάρχει και στις επικουρικές συντάξεις, όπου το 6% θα επιβάλλεται στα καταβαλλόμενα ποσά, σε αυτά δηλαδή που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι μετα από όλες τις μειώσεις.

Παράδειγμα:

Συνταξιούχος με αρχική σύνταξη 1.000 ευρώ είχε εισφορά υπέρ ΕΟΠΥΥ μέχρι πρότινος 4%, οπότε έπαιρνε τελικό ποσό 960 ευρώ. Με την αύξηση της εισφοράς κατά 2%, η σύνταξη μειώνεται κατά 20 ακόμα ευρώ, με συνέπεια να πηγαίνει στα 940 ευρώ.

Για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο, η σύνταξη μειώνεται κάθε φορά εκτός από αυτά τα 20 ευρώ, άλλα 40 ευρώ, τα οποία «έρχονται ως προίκα» από τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο, οι οποίοι πρέπει να πληρωθούν αναδρομικά.

Άρα από τα 940 ευρώ, αφαιρούνται άλλα 40 δια 3, δηλαδή στα 14 ευρώ, δηλαδή το συνολικό ποσό που προκύπτει είναι 926 ευρώ.

Για τρεις μήνες δηλαδή η μείωση θα είναι 34 ευρώ, ενώ στην αρχική μείωση, η σύνταξη θα επανέλθει τον Δεκέμβριο, οπότε, το τελικό ποσό θα είναι και πάλι 940 ευρώ, έχοντας μόνο την μείωση που είχε επιβληθεί από τον Σεπτέμβριο...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: