3.9.15

«Θα στηρίξουμε την επόμενη κυβέρνηση»...


Ο Επίτροπος οικονομικών θεμάτων της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί, τόνισε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα στηριχθεί από τους εταίρους, ενώ επανέλαβε πως υπάρχει ακόμα σκληρή δουλειά να γίνει από την Ελλάδα.
Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa», ο Μοσκοβισί υποστήριξε πως...
«κανείς δεν πρέπει να φοβάται μια δημοκρατική ψήφο» και πρόσθεσε ότι «θα στηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση και θα προχωρήσουμε σε διάλογο διότι υπάρχουν κάποιες σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε σχετικά με τον ρόλο του ΔΝΤ και τις παρεμβάσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους».

Ερωτηθείς για το αν ικανοποιήθηκε από την τροπή που πήραν τα πράγματα ως προς το ελληνικό ζήτημα, υπογράμμισε περάσαμε από μια βαθιά κρίση σε μια σημαντική και γρήγορη λύση. Όλοι οι πρωταγωνιστές, στο τέλος, συμπεριφέρθηκαν με υπεύθυνο τρόπο».


Υπάρχει ακόμα σκληρή δουλειά να γίνει


Ο Μοσκοβισί υπενθύμισε ότι ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα, «υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που αναμένονται εδώ και καιρό. Θα χρειασθεί ακόμη ιδιαίτερα σκληρή δουλειά και μεγάλο αίσθημα ευθύνης για να διατηρηθεί η δυναμική αυτή» και πρόσθεσε πως η Ελλάδα κατάλαβε ότι πρέπει να επανοικοδομηθεί η εμπιστοσύνη και τώρα υπάρχει ένα νέο πρόγραμμα με τη δυνατότητα
επανεκκίνησης».


Σημαντική η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα


Σύμφωνα με τον Π. Μοσκοβισί, η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι πολύ σημαντική και ελπίζει ότι θα παραμείνει το ελληνικό πρόγραμμα. «Είναι βασικής σημασίας να το πράξει. Πρόκειται για χρηματοοικονομική στήριξη και αποτελεί και τη συμμετοχή της διεθνούς οικονομικής κοινότητας. Για τους δυο αυτούς λόγους είναι μια εγγύηση, ένα στοιχείο ασφαλείας. Γι' αυτό ελπίζω και πιστεύω ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: