1.9.15

Αλλάζει το ερώτημα του δημοψηφίσματος ο Κάμερον...


Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, έκανε δεκτές τις συστάσεις της Εκλογικής Επιτροπής και το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα αλλάξει για να γίνει...
περισσότερο αμερόληπτο.
Σύμφωνα με την Εκλογική Επιτροπή, το ερώτημα «Θα έπρεπε το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;» μεροληπτεί υπέρ του «Ναι» και για το λόγο αυτό θα πρέπει να προστεθεί η φράση «ή να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση;»

Η προσθήκη αυτή θα σημαίνει ότι αλλάζουν και οι πιθανές απαντήσεις καθώς δε μπορούν πλέον να είναι« Ναι» ή «Όχι». Οι πιθανές απαντήσεις, θα διαμορφωθούν «Να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και «Να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής, Τζένι Γουότσον επεσήμανε: «Οποιοδήποτε ερώτημα δημοψηφίσματος, πρέπει να είναι όσο πιο ξεκάθαρο γίνεται, ώστε οι ψηφοφόροι να μπορούν να αντιληφθούν τη σημασία της απόφασης που καλούνται να πάρουν».


Ο Ντέιβιντ Κάμερον, αποφάσισε να αποδεχτεί τις συστάσεις, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ και έτσι η αλλαγή θα γίνει πριν την έναρξη της συζήτησης για το δημοψήφισμα στις 7 Σεπτέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: