1.9.15

Στη ΔΕΘ μεταφέρεται η προεκλογική μάχη - προς διπλό ντιμπέιτ οι πολιτικοί αρχηγοί...

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται, τις επόμενες ημέρες, ο προεκλογικός πυρετός εν όψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Την προσεχή Κυριακή θα επισκεφθεί την 80ή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, το...

απόγευμα, θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» και θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του κόμματός του.
Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Σεπτεμβρίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της ΝΔ και την Κυριακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να συναντηθεί με εκπροσώπους των φορέων της Θεσσαλονίκης.

Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί θα επισκεφθούν την 80ή ΔΕΘ την εβδομάδα που μεσολαβεί και οι ακριβείς ημερομηνίες θα γίνουν γνωστές τις επόμενες μέρες.

Τα εγκαίνια τις ΔΕΘ θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τα ντιμπέιτ

Παράλληλα, δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις φαίνεται πως θα γίνουν, η μία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και η άλλη μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών πλην -όπως όλα δείχνουν- του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το Mega, τα δύο ντιμπέιτ δεν αποκλείεται να γίνουν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, ενώ τουλάχιστον από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν θετικοί σε αυτό το ενδεχόμενο.

Εφόσον πραγματοποιηθεί όντως τηλεμαχία, θα πρόκειται για την πρώτη από το 2009.

Τσίπρας και Μεϊμαράκης

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά την Τρίτη από την Κρήτη, με σταθμούς τους νομούς Χανίων και Ρεθύμνης, το πρόγραμμα των περιοδειών του ανά τη χώρα.

Στα Χανιά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συνάντηση με τους δημάρχους του Νομού και θα απευθύνει ομιλία σε συγκέντρωση με μέλη και φορείς του αγροτικού κόσμου στο Καστέλι Κισσάμου.

Στα Ανώγεια Ρεθύμνου, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Ανωγείων όπου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο και εν συνεχεία θα απευθύνει ομιλία στην κεντρική πλατεία (Αρμί) και θα συζητήσει με κατοίκους για την ανάπτυξη της περιοχής και την κτηνοτροφία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε ομιλία του στην Πάτρα τη Δευτέρα, είπε ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική δύναμη που υπηρετεί την ενότητα των Ελλήνων, γιατί κάποιοι άλλοι θέλουν να μας διχάσουν με την ρητορική τους και το λόγο τους».

Η ΝΔ είναι «δύναμη ευρωπαϊκή, πατριωτική, κοινωνική, είναι δύναμη προόδου» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «μοίρασε» ψέματα και συμπλήρωσε: «Ποτέ κανένας πρωθυπουργός δεν έκανε τόσο κακό σε τόσο λίγο καιρό, ποτέ ένας πολιτικός δεν είπε τόσα ψέματα όσο ο Αλέξης Τσίπρας».

Επίσης ανέφερε ότι «χθες άκουσα για αριστερή μελαγχολία, όμως αυτοί είναι που έφεραν τη μελαγχολία στον ελληνικό λαό».

Μάλιστα, όπως τόνισε, «η ΝΔ θα φέρει και πάλι το χαμόγελο στους πολίτες»....

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: