2.9.15

Κυβέρνηση: Στοχευμένα μέτρα και δράσεις...


... για την αντιμετώπιση του προσφυγικού...
Συγκεκριμένες δράσεις-μέτρα ανακούφισης της κατάστασης για τους πρόσφυγες και τους κατοίκους των νησιών αναμένεται να ανακοινώσει η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, η οποία, από τις...
10:00, ενημερώθηκε  από τους υπουργούς για τη διαχείριση των ζητημάτων του προσφυγικού προβλήματος.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρια Θάνου θα ανακοινώσει το απόγευμα της Τετάρτης τα μέτρα της κυβέρνησης για το προσφυγικό.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας, ανέφερε ότι τα μέτρα θα έχουν στόχο, μέσα σε σύντομο χρόνο, σε ανθρώπινα χρονικά πλαίσια, να νοιώσουν οι πρόσφυγες και οι κάτοικοι των νησιών μία βελτίωση για την κατάσταση που βιώνουν.


«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα αποφευχθεί η κρίση» δήλωσε ο κ. Μουζάλας, τονίζοντας ότι η επίλυση του προσφυγικού προβλήματος απαιτεί την άμεση παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανακούφιση των πληθυσμών και υπογράμμισε ότι το ζήτημα πρέπει να διεθνοποιηθεί σε επίπεδο ΟΗΕ.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, ασφαλώς, μία υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει το προσφυγικό ζήτημα, υπογράμμισε, όμως, ότι τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κ. Θάνου θα είναι πολύ συγκεκριμένα για τη βελτίωση των συνθηκών.

Ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι σήμερα θα έχει συνάντηση με την ΚΕΔΕ, διότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος πρέπει να περνούν μέσα από την άριστη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: