2.9.15

Κανένα ενδεχόμενο σύμπραξης του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ...

Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ μετεκλογικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κι αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν δύο... επιλογές: «Ή μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ ή με τη ΝΔ και τον κ. Μεϊμαράκη. Όσοι πιστεύουν ότι η χώρα θα πάει μπριοστά με Μειμαράκη, ας ψηφίσει, Αλλά είναι πολύ νωπή η διαακυβέρνηση από την παλιά φθαρμένη συνταγή. Παρά τα λάθη μας, τη διάσπαση, οι πολίτες δεν θέλουν να βάλουν από το παράθυρο πάλι το παλιό, θέλουν αλλαγές που χρόνια δεν τις έβλεπε να πραγματοποιούνται. Η αίσθησή μου είναι, παρά τις δημοσκοπήσεις, πως οι πολίτες θα δώσουν τη δυνατότητα στο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ένα καθαρό προβάδισμα»

Ο κ.Παπαδημούλης σε συνέντευξη του στο "Κόκκινο" αναγνώρισε την απογοήτευση που επικρατεί σε μερίδα υποστηρικτών του κόμματος. «Υπάρχει κόσμος που απογοητεύθηκε γιατί δεν περίμενε τις υποχωρήσεις ή τη  διάσπαση της Αριστεράς. Αλλά βρήκαμε μεγάλες δυσκολίες και η Αριστερά δεν είναι για τα εύκολα, είναι για τα δύσκολα. Ο Μεϊμαράκης αποτελεί μια καινούρια ηγεσία ενός παλιού και φθαρμένου κόμματος, αλλά χρησιμοποιεί μια φρασεολολογία που δεν τιμά ούτε τον ίδιο, ούτε την παράταξή του και δείχνουν έλλειψη σοβαρού προγράμματος.»

Αναφέρθηκε ακόμη στο σενάριο της "αριστερής παρένθεσης". «Η ΝΔ προσπαθεί να ολοκληρώσει το σενάριο της αριστερής παρένθεσης, βρίσκει και τα κάνει, επωφελούμενη από τη διάσπαση. Και οι άλλες δυνάμεις που συγκεντρώνουν πολύ χαμηλά ποσοστά εκ των πραγμάτων θα πρέπει να απατήσουν σε αυτό το πολιτικό δίλημμα. Και λυπάμαι  που το λέω, αλλά καθημερινά οι ανακοινώσεις του κόμματος του Λαφαζάνη θυμίζουν ανακοινώσεις του ΚΚΕ.»

Σχετικά με τον στόχο της αυτοδυναμίας εκτίμησε ότι είναι προσιτός στόχος και πως «ο σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε μια μονοκομματική κυβέρνηση, αλλά μια κυβέρνηση που θα αποτελείται από πρόσωπα έντιμα και ικανά και να μην επιστρέψει από το παράθυρο το φθαρμένο πολιτικό προσωπικό που διώξαμε από τη πόρτα», ενώ σημείωσε πως «αποκλείουμε το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: