3.9.15

ΣτΕ: «Πράσινο φως» για προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών ...



Κατ΄ εξαίρεση προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μεσούσης της προεκλογικής περιόδου ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ ...
συνεχίζονται οι καταθέσεις αιτήσεων για νέες προσλήψεις.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών για στελέχωση των βρεφονηπιακών σταθμών των ΟΤΑ ζητεί 7.030 προσλήψεις, το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο αντιμετώπισης του έντονου μεταναστευτικού ρεύματος και την κάλυψη των κενών των νοσοκομείων της χώρας, ζητεί την πρόσληψη 330 γιατρών, άγνωστο αριθμό αγροτικών γιατρών, 260 νοσηλευτών, κ.λπ., ενώ η ΔΕΗ ζητεί την πρόσληψη 579 ατόμων.

Ήδη, η αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ, έκρινε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να ικανοποιηθεί το αίτημα του υπουργείου Παιδείας για την κατά εξαίρεση πρόσληψη εκπαιδευτικών και «χρήζει άμεσης προτεραιότητας για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, ενόψει, μάλιστα, των κενών θέσεων που υπάρχουν και οι οποίες πολλαπλασιάσθηκαν από την αποχώρηση για διάφορους λόγους 3.339 μόνιμων εκπαιδευτικών το πρώτο εξάμηνο του 2015».

Με τα δεδομένα αυτά –συνεχίζει η επιτροπή του ΣτΕ- και «λαμβάνοντας υπόψη ότι το τρέχον σχολικό και διδακτικό έτος άρχισε την 1.9.2015 και θα συνεχίζεται καθ’ όλο το χρονικό διάστημα από την προκήρυξη των εκλογών (28.8.2015) έως την ορκωμοσία της κυβέρνησης που θα προκύψει, η επιτροπή κρίνει ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για τη διενέργεια των υπηρεσιακών μεταβολών που ζητούνται», του εκπαιδευτικού προσωπικού της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Με άλλη δεύτερη απόφαση της τριμελούς επιτροπής εγκρίθηκε αναγκαία η συνέχιση ολοκλήρωσης των διαδικασιών πρόσληψης ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού για τις επαγγελματικές σχολές του ΟΑΕΔ.

Αναλυτικότερα, κρίθηκε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού για τα 29 Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ, τις 51 Επαγγελματικές Σχολές, αλλά και τις λοιπές Σχολές του οργανισμού.

Νέα αιτήματα προσλήψεων

Στο μεταξύ, οκτώ νέες αιτήσεις για κατ΄ εξαίρεση προσλήψεις διαβιβάστηκαν στο ΣτΕ.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών ζητεί την πρόσληψη 7.030 υπαλλήλων για τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς των ΟΤΑ στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Το υπουργείο Υγείας για να αντιμετωπισθούν οι επείγουσες και σοβαρές ανάγκες των νοσοκομείων, κέντρων υγείας, κ.λπ. και για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ρεύματος που έχει κατακλίσει της χώρας μας, ζητεί την πρόσληψη:

α) 40 γιατρών και 190 νοσηλευτών και νοσηλευτριών με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου (δύο χρόνια) για την στελέχωση των νοσοκομείων,

β) 50 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων με δελτίο παροχής υπηρεσιών, 70 νοσηλευτών, 10 ψυχολόγων και 10 κοινωνικών λειτουργών για ένα έτος στο πλαίσιο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ρεύματος και την παροχή υγειονομικής περίθαλψης και εμβολιασμού των μεταναστών,

γ) 30 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων με δελτίο παροχής υπηρεσιών για την άμεση κάλυψη επιτακτικών αναγκών περιφερειακών νοσοκομείων (Πατρών, Λακωνίας, Φλώρινας, Κατερίνης, Πέλλας, Ημαθίας, κ.λπ.),

δ) 200 ειδικευμένων γιατρών οι οποίοι θα τοποθετούνται σε ανακυκλούμενες θέσεις και
ε) άγνωστο αριθμό αγροτικών γιατρών.

Το υπουργείο Εσωτερικών ζητεί για την υπηρεσία ασύλου την πρόσληψη 30 ατόμων για την στελέχωση περιφερειακών γραφείων ασύλου.

Ακόμη, η ΔΕΗ ζητεί για την κάλυψη σοβαρών και κατεπείγοντος χαρακτήρα αναγκών την κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη 579 ατόμων και συγκεκριμένα:

1) 558 ατόμων για τα λιγνιτικά κέντρα της γενικής διεύθυνσης ορυχείων,
2) 17 άτομα για τους αυτόνομους σταθμούς παραγωγής των νησιών,
3) 4 ατόμων για την διεύθυνση ασφάλειας στην εργασία (διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων).
Ο Δήμος Αθηναίων ζητεί την πρόσληψη 165 ατόμων (παιδοκόμων, βρεφονηπιοκόμων, μαγείρων, προσωπικό καθαριότητας, κ.λπ.) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για στελέχωση και λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου Λασιθίου ζητεί την πρόσληψη 32 ατόμων (βρεφονηπιοκόμων, εργατών καθαριότητας, κ.λπ.) για στελέχωση του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Ο Δήμος Καρπενησίου ζητεί την πρόσληψη 2 βρεφονηπιοκόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
Τέλος, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας ζητεί την κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη καθηγητών με σχέση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: