2.9.15

Amber alert για τον Διονύση...

Εξαφάνιση 11χρόνου
Επιχείρηση αναζήτησης ενός 11χρονου παιδιού που έχει εξαφανιστεί από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου νοσηλευόταν για κοινωνικούς λόγους, έχει ξεκινήσει από χθες η αστυνομία μετά την έκδοση σχετικού δελτίου amber alert από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Ο ανήλικος που αναζητείται είναι...
ο Διονύσης Τ. και -όπως υπογραμμίζεται από τους υπευθύνους του Χαμόγελου του Παιδιού- βρίσκεται σε δύσκολη ψυχοκοινωνική κατάσταση, ενώ κρίνεται επιτακτική η εύρεσή του, «λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της εξαφάνισής του».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 11χρονος, στις 4 Αυγούστου, σε πρόχειρο καταυλισμό Τσιγγάνων στη Γαστούνη όπου διέμενε με τον παππού και τη γιαγιά, μπήκε στο αυτοκίνητο του θείου του και όπως περιεργαζόταν το εσωτερικό του λύθηκε το χειρόφρενο με συνέπεια το αγροτικό ακυβέρνητο να τσουλήσει και να καταλήξει να ακινητοποιηθεί δίπλα από μια καφετέρια.

Εξω απ' αυτήν έπαιζε η μόλις 14 μηνών ξαδέλφη του 11χρονου, την οποία το όχημα παρέσυρε και σκότωσε ακαριαία. Τόσο το παιδί όσο και οι ηλικιωμένοι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας όπου σε βάρος του 11χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σε βάρος του παππού του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ η γιαγιά του αφέθηκε ελεύθερη.

Ακολούθως, λόγω της ηλικίας του παιδιού, των ειδικών κοινωνικών συνθηκών στις οποίες ζούσε και υπό τον φόβο βεντέτας μεταξύ των οικογενειών των Αθίγγανων, διατάχθηκε η αποστολή του στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία» για ψυχολογική υποστήριξη. Ο 11χρονος μεταφέρθηκε ασυνόδευτος στην Αθήνα και παρέμεινε στο νοσοκομείο ώς τις 30 Αυγούστου οπότε -και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά- έφυγε κρυφά εκεί.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους να τον βρουν μετά την ενεργοποίηση του amber alert μέσω του Χαμόγελου του Παιδιού. Παρακαλείται όποιος έχει κάποια πληροφορία για την τύχη του να επικοινωνήσει με την ευρωπαϊκή γραμμή για τις εξαφανίσεις παιδιών στο 116000, με την Αστυνομία ή με το Χαμόγελο του Παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: