1.9.15

ΔΕΘ 2015: Εγκαίνια με συλλαλητήρια ενάντια στο νέο μνημόνιο...

Κινητοποιήσεις διοργανώνουν συνδικαλιστικοί φορείς και οργανώσεις για το Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου, ημέρα των εγκαινίων της 80ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί σε...
συλλαλητήριο καταδίκης του νέου μνημονίου, στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου, στο Άγαλμα Βενιζέλου. Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί:
• Κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων.
• Επαναφορά όλων των εργατικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που ανατράπηκαν κατά τη μνημονιακή περίοδο, καθώς και του κατώτατου μισθού, των ΣΣΕ και της Κυριακάτικης αργίας.
• Προστασία της εργασίας, των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών, της υγείας, της παιδείας και των λαϊκών εισοδημάτων.
• Καταπολέμηση της ανεργίας και δημιουργία θέσεων εργασίας, κατοχύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας
• Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, το οποίο είναι άδικο, ταξικό και παράνομο και για τη δημιουργία και διόγκωσή του καμιά ευθύνη δεν έχουν οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός.
• Πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο.
• Ριζική αλλαγή του φορολογικού συστήματος για να πληρώσουν οι έχοντες και οι κατέχοντες, οι εφοπλιστές και το μεγάλο κεφάλαιο και να ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
• Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε όφελος του λαού και του τόπου, με το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και την επανάκτηση από το Δημόσιο όλων των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, που θα χρησιμοποιηθούν ως παραγωγικά εργαλεία για την ανάπτυξή της.
• Προάσπιση της λαϊκής κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων απέναντι στην αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έχει οριστεί για τις 18:00 στην Πλατεία Αριστοτέλους την ίδια ημέρα, ενώ την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συνδικάτων, συνδικαλιστών και επιτροπών αγώνα «για την οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς ενάντια στα νέα δυσβάσταχτα μέτρα του τρίτου μνημονίου, που έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα». Το πρόγραμμα δράσης του ΠΑΜΕ με αφορμή τη ΔΕΘ θα παρουσιαστεί νωρίτερα την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου, με τη συμμετοχή αγροτών (ΠΑΣΥ), αυτοαπασχολούμενων (ΠΑΣΕΒΕ), γυναικών (ΟΓΕ), και της νεολαίας (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών).
Επίσης, σε συλλαλητήριο καλεί και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, το Σάββατο στις 18:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου. «Μετά από πέντε χρόνια μνημονιακής πολιτικής, με τα συνεχή σκληρά πακέτα μέτρων νεοφιλελεύθερης έμπνευσης να διαδέχονται το ένα το άλλο, εξαθλιώνοντας τους πολίτες, προβάλλοντας πάντα την επιβολή αναγκαίων δήθεν μεταρρυθμίσεων, η νέα συγκυβέρνηση «φόρτωσε» στον Ελληνικό λαό ένα ακόμη δυσβάσταχτο μνημόνιο» αναφέρει η Ομοσπονδία. Καλεί δε τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «να αγωνιστούμε για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβάλλουν τα μνημόνια που μόνο στόχο είχαν και έχουν την αποπληρωμή ενός δυσθεώρητου χρέους, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, την διάλυση των Κοινωνικών κατακτήσεων και του Κοινωνικού κράτους, το ξεπούλημα των Δημοσίων αγαθών»...
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: