21.8.15

Στο πλευρό Λαφαζάνη, η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ...


«Η ομάδα Τσίπρα, με την καταπάτηση των ιδρυτικών αρχών και την ουσιαστική κατάργηση όλων των συλλογικών κομματικών διαδικασιών, έχει διαλύσει οριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει η Κομμουνιστική Τάση του κομματος. Και...
προσθέτει, πως, θα «συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες ίδρυσης του νέου πολιτικού φορέα μαζί με τους συντρόφους της Αριστερής Πλατφόρμας».

Ολοκληρη η ανακοίνωση:

«Η προκήρυξη βουλευτικών εκλογών συνιστά μια απελπισμένη απόπειρα της προεδρικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να διασωθεί πολιτικά από το διογκούμενο κύμα λαϊκής αγανάκτησης για την προδοσία της και ταυτόχρονα, να πραγματοποιήσει το βασικό πολιτικό «προαπαιτούμενο» του νέου Μνημονίου, δηλαδή την αποδυνάμωση της αντιμνημονιακής αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι όσο και αν αυτό μοιάζει οξύμωρο, η προκήρυξη των εκλογών αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του πραξικοπήματος ακύρωσης της αντιμνημονιακής λαϊκής εντολής του πρόσφατου δημοψηφίσματος από την άρχουσα τάξη και τους ιμπεριαλιστές – δανειστές, στο οποίο η κυβέρνηση και η προεδρική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετείχαν και μετέχουν ως πρόθυμοι συναυτουργοί.

Ανεξάρτητα όμως από τις προθέσεις και τα σχέδιά τους, οι εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη παρέχουν μια σημαντική ευκαιρία στην εργατική τάξη, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να επιτύχουν μια αποφασιστική νίκη ενάντια στους υπερασπιστές του καπιταλισμού, «παλαιομνημονιακούς» και «νεομνημονιακούς», παίρνοντας πολιτική εκδίκηση για τη βάναυση παραβίαση της λαϊκής εντολής που δόθηκε στις 25 Γενάρη και τις 5 Ιουλίου. Τα αστικά κόμματα, η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και τα υπόλοιπα μικρότερα, αλλά και ο νέος, μνημονιακός «ΣΥΡΙΖΑ» της ηγετικής ομάδας Τσίπρα, πρέπει να καταψηφιστούν. Η λαϊκή ψήφος πρέπει να είναι ταξική και να δοθεί στα αριστερά κόμματα με την εντολή να σχηματίσουν μια αληθινά αριστερή κυβέρνηση, που θα ξεριζώσει τα Μνημόνια, τη λιτότητα και τον καπιταλισμό που τα γέννησε, στηριγμένη στην ενεργή κινητοποίηση του εργαζόμενου λαού. Αυτό τον πολιτικό σκοπό θα πρέπει να υπηρετήσουν με ενωτική δράση το ΚΚΕ και ο νέος αριστερός φορέας που ιδρύεται από τις δυνάμεις τις αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ομάδα Τσίπρα, με την καταπάτηση των ιδρυτικών αρχών και την ουσιαστική κατάργηση όλων των συλλογικών κομματικών διαδικασιών, έχει διαλύσει οριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα ικανό να εκπροσωπήσει τον εργαζόμενο λαό, επιβεβαιώνοντας τη σκληρή και ξεκάθαρη κριτική, που έγκαιρα και συστηματικά, άσκησε στις πολιτικές και τις μεθόδους της η Κομμουνιστική Τάση. Οι αριστεροί αγωνιστές του κόμματος έχουν πλέον ταχθεί αποφασιστικά υπέρ της δημιουργίας ενός νέου αριστερού φορέα, που θα υπηρετήσει τους προδομένους ιδρυτικούς σκοπούς του παλιού ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κομμουνιστική Τάση συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες ίδρυσης του νέου πολιτικού φορέα μαζί με τους συντρόφους της Αριστερής Πλατφόρμας. Οι κομμουνιστές είναι αυτονόητο ότι δεν έχουμε πλέον καμία θέση στον νέο, μνημονιακό «ΣΥΡΙΖΑ». Βαδίζουμε πλάι - πλάι με τους αριστερούς αγωνιστές του παλιού, προδομένου ΣΥΡΙΖΑ, παλεύοντας μαζί τους με σκοπό το νέο αριστερό πολιτικό υποκείμενο να εκφράσει γνήσια, αταλάντευτα και «μέχρι τέλος» τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η πολιτική μας δράση θα συνεχίζει να στηρίζεται στα ακλόνητα θεμέλια των αρχών και ιδεών του επιστημονικού σοσιαλισμού και στις αντικαπιταλιστικές – σοσιαλιστικές προγραμματικές θέσεις που επεξεργαστήκαμε και υπερασπίζουμε από την ίδρυση της Τάσης μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: