31.8.15

Αντιδράσεις για το «σεξιστικό παραλήρημα» του Ψινάκη...

Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ηλίας Ψινάκης
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καταδικάζει απερίφραστα με ανακοίνωσή του προσβλητικές συμπεριφορές απέναντι σε...
μέλη της επιστημονικής κοινότητας τα οποία υπηρετούν το καθήκον τους στο πλαίσιο της προστασίας των μνημείων και καλεί την ηγεσία των υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού να πάρει σαφή θέση αντίθεσης και καταδίκης αυτής της πρωτοφανούς στο δημόσιο λόγο σεξιστικής αθλιότητας και χυδαιολογίας.

Θυμίζουμε ότι ο Ηλίας Ψινάκης κατά τη χθεσινή συναυλία της Αλκ. Πρωτοψάλτη έκανε καυστικά σχόλια για την άρνηση αρχαιολόγων του ΚΑΣ να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στον Τύμβο Μαραθώνα.

«Αυτό που πουλάει η Ελλάδα είναι ο τουρισμός από όλα αυτά που μας έχουν αφήσει οι πρόγονοί μας. Εμείς δεν έχουμε κάνει τίποτα, γι' αυτό και είμαστε σ' αυτό το χάλι. Ευτυχώς ο Μαραθώνας έχει πάρα πολλά αρχαία, με σήμα κατατεθέν τον Τύμβο, που ήταν να κάνουμε αυτή τη συναυλία. Δυστυχώς, αυτό δεν μας επέτρεψε να το κάνουμε το ΚΑΣ, το συμβούλιο των αρχαιολόγων», είπε από μικροφώνου ο δήμαρχος Μαραθώνα και συνέχισε:

«Εκεί δεν είναι όλοι τους άχρηστοι. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που είναι πολύ σπουδαίοι και με μόρφωση και με αξία. Το πρόβλημα είναι μερικοί κομπλεξικοί μαζί με τις διάνοιες και μερικές αγ... που εμποδίζουν πάρα πολύ την ανάπτυξη της Ελλάδος γενικότερα. Γι' αυτές που είπαμε, θα τους πετάξουμε τον Σπαλιάρα, να τις ξεμπουκώσει, να ηρεμήσουμε».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΕΑ

«Με αγανάκτηση και οργή παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες το σεξιστικό παραλήρημα του δημάρχου Μαραθώνα απέναντι στις γυναίκες αρχαιολόγους του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Το “ατόπημά” τους, κατά τον εν λόγω κύριο, ήταν η μη παραχώρηση του ιστορικού χώρου του Μαραθώνα για συναυλία που είχε προγραμματίσει χωρίς την απαιτούμενη έγκριση του αρμόδιου αρχαιολογικού οργάνου!

Τις απαράδεκτες δηλώσεις του τις επανέλαβε μάλιστα ενώπιον της νέας υπουργού Τουρισμού κ. Α. Πρωτοψάλτη χωρίς να υπάρξει καμιά αντίδραση από την ίδια, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συναυλίας της.

Ο ΣΕΑ καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους προσβλητικές συμπεριφορές απέναντι σε μέλη της επιστημονικής κοινότητας τα οποία υπηρετούν το καθήκον τους στο πλαίσιο της προστασίας των μνημείων και καλεί την ηγεσία των υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού να πάρει σαφή θέση αντίθεσης και καταδίκης αυτής της πρωτοφανούς στο δημόσιο λόγο σεξιστικής αθλιότητας και χυδαιολογίας».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: