21.7.15

"Telegraph": Στην Ελλάδα άλλη μια γενιά χάνεται...

Telegraph: Στην Ελλάδα άλλη μια γενιά χάνεται...Στις νέες γενιές και το οξύ πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα επικεντρώνεται η βρετανική "Telegraph" γράφοντας, πως, μπορεί η συμφωνία να έκλεισε, αλλά η Αθήνα συνεχίζει να ζει με τα προβλήματά της.

Όπως τονίζει, δεν είναι καθόλου τυχαίο που... στο πρόσφατο δημοψήφισμα το 70% των νεαρών ανδρών ψήφισε «όχι» αφού η πλειονότητα εξ' αυτών δεν μπορεί να ενταχθεί στην αγορά εργασίας και βλέπει τη ζωή του να χάνεται.

Το πρόβλημα φυσικά επεκτείνεται και στις μεγαλύτερες ηλικίες, των 30-40 ετών, άνδρες που ζουν υπό τον κίνδυνο απώλειες της εργασίας τους.

Κάποιοι από αυτούς είχαν καταφέρει προ κρίσης να μπουν στην αγορά εργασίας, να βιώσουν τον... πρώτο αέρα ανεξαρτησίας και τώρα βρίσκονται πάλι στην αρχή. Η ανεργία στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ένα κοινωνικό στίγμα. Οι άνδρες που αναγκάζονται να απαρνηθούν την αυτοβουλία τους και να επιστρέψουν στο πατρικό τους σπίτι, στην πραγματικότητα επιστρέφουν στην παιδική τους ηλικία -εξαρτώνται και πάλι από τους γονείς τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται τα διαζύγια και να μειώνονται οι γεννήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι η πυρηνική οικογένεια είναι το τελευταίο δίχτυ ασφαλείας στην Ελλάδα -υπό άλλες συνθήκες η κρίση θα είχε προκαλέσει μεγαλύτερες ζημιές.

πηγη newmoney

Δεν υπάρχουν σχόλια: