22.7.15

Süddeutsche Zeitung: Ο Σόιμπλε θα επαναφέρει την πρόταση για Grexit...

ΜΕΡΚΕΛ ΣΟΙΜΠΛΕΣτις διαφωνίες Μέρκελ και Σόιμπλε σχετικά με τον τρόπο χειρισμού της ελληνικής κρίσης αναφέρεται σε άρθρο της η Süddeutsche Zeitung.

"Η καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών έχουν συχνά διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης. Χαρακτηριστική είναι η...
αντιπαράθεση τους για ένα ενδεχόμενο Grexit. Ο υπουργός Οικονομικών δεν ξέχασε ότι το 2010 είχε προτείνει τη σύσταση ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου. Πρότεινε επίσης ήδη από τότε ότι αν μια χώρα δεν σέβεται επί μακρόν τους κανόνες θα πρέπει να αποχωρεί από την ευρωζώνη", σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι ο κ. Σόιμπλε τόνιζε: «Σε περίπτωση που μια χώρα αδυνατεί να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της και εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της τότε θα πρέπει να αποχωρεί από την ευρωζώνη παραμένοντας όμως μέλος της ΕΕ». «Είναι ακριβώς η πρόταση με την οποία αποσκοπούσε σε αποκλεισμό της Ελλάδας στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες. Όποιος γνωρίζει τον Β. Σόιμπλε γνωρίζει τη συνέπειά του και μπορεί εύκολα να συμπεράνει ότι θα επαναφέρει το ζήτημα», εκτιμά η γερμανική εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: