6.7.15

Και το «Spiegel» άρχισε περικοπές και απολύσεις!...


Όσο κι αν λέει ο κ. Σόιμπλε πως οι Έλληνες φταίνε για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο επειδή δεν λένε να οργανωθούν, ενώ στη Γερμανία όλα λειτουργούν άψογα και δουλεύουν ρολόι, όπως στο συγκρότημα του «Spiegel», πρόσφατα η εταιρεία Spiegel-Verlag, που εκδίδει το ειδησεογραφικό περιοδικό «Der Spiegel», ανακοίνωσε περικοπές ύψους...
15 εκατ. ευρώ για τα δύο επόμενα έτη.
Η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολυετούς κρίσης του κλάδου των Μέσων Ενημέρωσης στη Γερμανία, ο οποίος είχε απροσδόκητες απώλειες, ιδίως το κλείσιμο της οικονομικής εφημερίδας «Financial Times Deutschland» το 2012.
«Όλες οι εταιρείες ΜΜΕ που παράγουν δημοσιογραφία υψηλής ποιότητας με υψηλά κόστη, όπως το “Spiegel”, βρίσκονται ενώπιον μεγάλων προκλήσεων», σχολίασε ο Τόμας Χας, επικεφαλής της εκδοτικής εταιρείας Spiegel-Verlag, προσθέτοντας πως τα έσοδα από διαφημίσεις υποχωρούν τα τελευταία χρόνια, ενώ τα κόστη παραμένουν αμείωτα. «Διατρέχουμε τον κίνδυνο να καταγράψουμε ζημίες σύντομα», πρόσθεσε. Μία εκπρόσωπος της επιχείρησης διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν περικοπές θέσεων εργασίας, χωρίς να διευκρινίσει, όμως, πόσες θα είναι και σε ποιους τομείς.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: