26.7.15

"Spiegel": Οι τέσσερις της... τρόικα είναι τόσο μισητοί...

Spiegel: Οι τέσσερις της... τρόικα είναι τόσο μισητοί που χρειάζονται προσωπικό ασφαλείας  - Media
... που χρειάζονται προσωπικό ασφαλείας...
Για μια ακόμα φορά αναμένονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών. Eίναι τόσο μισητοί που χρειάζονται προσωπικό ασφαλείας, γράφει το" Spiegel".

«Οι...
σχολαστικοί τέσσερις» επιγράφει το γερμανικό περιοδικό  για τους εκπροσώπους των θεσμών που αναμένονται στην Αθήνα. Το γερμανικό περιοδικό περιγράφει έναν έναν τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, ESM) ξεκινώντας από έναν παλιό γνώριμο: τον Ντέκλαν Κοστέλο, τον οποίο χαρακτηρίζει «έμπειρο». Η αποστολή του Iρλανδού εκ μέρους της Κομισιόν ίσως να είναι μήνυμα προς την Αθήνα ότι η Κομισιόν θέλει την τήρηση των συμφωνιών και αδιαφορεί για τις όποιες ευαισθησίες της ελληνικής κυβέρνησης. .

Η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντέλια Βελκουλέσκου χαρακτηρίζεται ως outsider, που γνωρίζει την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και τις χώρες της κρίσης, μια και απεστάλη το 2012 στην Κύπρο μετά την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.

Ακολουθεί ο γερμανός Ράσμους Ρίφερ για λογαρισμό της ΕΚΤ, ο οποίος χαρακτηρίζεται από το Spiegel «διακριτικός». Ο Ρίφερ εκπροσώπησε την Φραγκφούρτη στην Ομάδα των Βρυξελλών και προετοίμασε το πρόγραμμα μαζικής αγοράς ομολόγων από την EKT.

Τέλος «ο καινούργιος»: Πρόκειται για τον Ιταλό Νίκολα Τζιαμαριόλι εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, ο οποίος θα είναι αρμόδιος για τους όρους του νέου δανείου, δηλαδή την αποπληρωμή, τη διάρκειά του και τα επιτόκια.



Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια: