12.7.15

Spiegel: Σταθείτε στο ύψος σας «frau Merkel»...

SPIEGEL
Το δίλημμα μπροστά στο οποίο θα βρεθεί σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ περιγράφει το Spiegel και χαρακτηρίζει την 12η Ιουλίου ως τη μεγαλύτερη μέρα για την Γερμανίδα Καγκελάριο. 
Μάλιστα την καλεί να...
σταθεί στο ύψος της.

«Αυτή είναι η πιο σημαντική μέρα της Ανγκελα Μέργκελ στην Καγκελαρία. Διαπραγματεύεται σήμερα όχι μόνο το μέλλον της Ελλάδας αλλά ολόκληρο το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» γράφει το γερμανικό περιοδικό.

«Η Ανγκελα Μέρκελ όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της, ορκίστηκε σύμφωνα με το γερμανικό σύνταγμα, να αφιερώσει τη δύναμή της για την ευημερία του γερμανικού λαού. Υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τους Γερμανούς από το κακό και μένει σήμερα να φανεί αν πραγματικά εννοούσε αυτό τον όρκο» σημειώνει το Spiegel και προσθέτει πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε δείχνει ότι δεν θέλει να ασχοληθεί με το πραγματικό πρόβλημα της Αθήνας.

Ωστόσο την ώρα που ο Σόιμπλε οφείλει να δώσει προσοχή στους αριθμούς, η Καγκελάριος θα είναι αυτή που θα πρέπει να πάρει μια πολιτική απόφαση. Όπως αναφέρει το περιοδικό η ευρωπαϊκή Ένωση ιδρύθηκε επειδή οι χώρες συνειδητοποίησαν μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο ότι έχουν κοινό καλό, μόνο μέσω της ειρήνης. Ομως για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επικεντρωθεί κατά κύριο λόγο στα οικονομικά ζητήματα, προς όφελος του γερμανικού ισοζυγίου από πλευράς Γερμανίας, γεγονός που εξασθένισε στην πορεία την αρχική δημιουργία της ΕΕ.

Οταν οι αρχηγοί των κρατών της ευρωζώνης θα καθίσουν σήμερα απέναντι από την Ανγκελα Μέρκελ, αυτή θα πρέπει να έχει αποφασίσει τι να πράξει. Να πορευθεί αποκλειστικά προς το καλό των Γερμανών όπως ορκίστηκε στο Σύνταγμα της χώρας και να μην επιτρέψει ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, το οποίο ίσως να μην επιστραφεί ποτέ, σκορπώντας περισσότερα δισεκατομμύρια ή να προσπαθήσει να διασφαλίσει την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: