7.7.15

Τα SMS Αλέξη με Ζαν Κλοντ...


Γραπτά μηνύματα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αντάλλασσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όση ώρα βρισκόταν στο ευρωκοινοβούλιο και μιλούσε για την Ελλάδα.
Την αποκάλυψη έκανε ο...
ίδιος ο κ. Γιούνκερ, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει έστω και μια στοιχειώδης επικοινωνία με την Ελλάδα εν όψει του κρίσιμου Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής που έχει προγραμματιστεί το απόγευμα.

Πάντως ο κ. Γιούνκερ δέχθηκε επιθέσεις από ευρωβουλευτές και του ζήτησαν ακόμη και να παραιτηθεί.

Νωρίτερα ο κ. Γιούνκερ είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει και ότι η λύση δεν μπορεί να βρεθεί μέσα σε μια μέρα. «Σήμερα θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε την τάξη. Να σταματήσουμε τα ξεσπάσματα. Είναι απαράδεκτο να εκλαμβάνεται η Κομισιόν ως τρομοκράτης από την ελληνική κυβέρνηση. Δεν δέχομαι να μας λένε τρομοκράτες. Εμείς προσπαθήσαμε σκληρά και μακάρι όλοι να είχαν προσπαθήσει τόσο σκληρά. Θα συναντηθούμε πάλι απόψε. Θα δείξουμε σεβασμό στην ψήφο του ελληνικού λαού. Μου λένε ότι δεν ήταν "Όχι" προς την Ευρώπη και το ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει σήμερα πως μας βλέπει. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε οτιδήποτε για να βρεθεί συμφωνία. Έλληνες και Ευρωπαίοι μπορούν να βασίζονται στην Κομισιόν», τόνισε ο Ζαν Κ. Γιούνκερ.

«Πρέπει να σεβαστουμε την απόφαση του ελληνικού λαού, αλλά θα πρέπει να καταλάβω τι ακριβώς είπαν» σημείωσε. «Προφανώς σεβόμαστε την ψήφο του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες μίλησαν. Θέλω να κατανοήσω τι είπαν. Τους ετέθη ένα ερώτημα σε σχέση με κάτι που δεν υφίσταται. Θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε λεπτομερώς. Όμως θα γινόταν πραγματικά τρελοκομείο», ανέφερε.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: