10.7.15

Moody's: Χωρίς συμφωνία η Ελλάδα θα καταρρεύσει...

Moody's: Χωρίς συμφωνία η Ελλάδα θα καταρρεύσει
Την απόλυτη ανάγκη να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών εντός των επόμενων ωρών, τονίζει ο οίκος αξιολόγησης Moody's, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι σε αντίθετη περίπτωση η...
ελληνική οικονομία θα καταρρεύσει.
Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου αξιολόγησης ακόμη και εάν υπάρξει συμφωνία για ένα τρίτο πακέτο χρηματοδότησης, ο κίνδυνος να μην υπάρξει ορθή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι υψηλός, εξαιτίας τόσο των πολιτικών όσο και των κοινωνικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην Ελλάδα.

Εάν δεν υπάρξει συμφωνία τότε η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι κάτι παραπάνω από υψηλή. Όσο για την ελληνική οικονομία – ανεξάρτητα των εξελίξεων με τους δανειστές – θεωρείται ότι θα συρρικνωθεί φέτος και μάλιστα με «επιθετικό» τρόπο.

Τα τραπεζικά προβλήματα

Ένα από τα θέματα που προβληματίζει ιδιαίτερα τους αναλυτές του οίκου αξιολόγησης είναι η υγεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, καθώς θεωρεί ότι η συνολική χρηματοδότηση που έχει λάβει – τόσο από το σύνολο του ευρωσυστήματος (126 δισ. ευρώ) όσο και μέσω του ELA (88,5 δισ. ευρώ) όσο και μέσω της ΕΚΤ (38 δισ. ευρώ) – ξεπερνά τις καταθέσεις που έχει σε αυτό ο ιδιωτικός τομέας κατά 120 δισ. ευρώ.

Ο οίκος ξεκαθαρίζει ότι τα capital controls δεν πρόκειται να «εξαφανιστούν» σύντομα, λαμβάνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση τόσο της Κύπρου όσο και της Ισλανδίας...
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: