24.7.15

Metron Analysis: Μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ...

Παράλληλα, το 35% θεωρεί πως το νέο κυβερνητικό σχήμα είναι καλύτρο, ενώ το 34% το θεωρεί χειρότερο. Σε ποσοστό 16% οι...
πολίτες το ίδιο ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο.

Συνεχίζει να προηγείται με μεγάλη διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα Παραπολιτικά. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 33,6%, ενώ η ΝΔ ακολουθεί με ποσοστό 17,8%.

Τρίτο ακολουθεί το Ποτάμι στο 6,1%, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 5,3%. Πέμπτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΚΕ με 4,2%, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 3,6%.



Διχασμένοι φαίνονται οι πολίτες για τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καθώς το 35% θεωρεί πως είναι ένα καλύτερο κυβερνητικό σχήμα, ενώ το 34% το θεωρεί χειρότερο. Σε ποσοστό 16% οι πολίτες το ίδιο ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο.



Ο Αλ. Τσίπρας συγκεντρώνει 61% θετικές γνώμες, ενώ οι αρνητικές γνώμες είναι σε ποσοστό 36%. 



Πολύ υψηλό παραμένει το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ σε ποσοστό 78%, ενώ μόλις το 19% επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή. 



Στην ερώτηση εάν ο κ. Τσίπρας μετά από τις διαπραγματεύσεις που έφερε τη συμφωνία, έπραξε το σωστό ή εάν έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος στις θέσεις του, το 63% των πολιτών δείχνουν πως έκανε το σωστό ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ το 32% θεωρεί πως έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος στις θέσεις του. 



Το 83% των πολιτών θεωρούν η συμφωνία που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ενώ μόλις το 14% θεωρούν πως η συμφωνία ανταποκρίνεται στην ψήφο του δημοψηφίσματος.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: