19.7.15

Mπαλάφας: Κάναμε υποχωρήσεις...

-Χατζηδάκης: Είναι μια βαριά συμφωνία
-Λοβέρδος: Η χώρα θα καταστραφεί...
Ενταση επικράτησε μεταξύ του Γιάννη Μπαλάφα και του Ανδρέα Λοβέρδου, στην εκπομπή Ακραίως στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή, αναφορικά με τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους δανειστές. Tα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο κ. Μπαλάφας χαρακτήρισε τον κ. Λοβέρδο επαγγελματία πολιτικό, με...
τον κ. Μπαλάφα να απειλεί με αποχώρηση από την εκπομπή.

Ο κ. Μπαλάφας παραδέχθηκε ότι «Βρήκαμε παγόβουνο μπροστά μας και αναγκαστήκαμε σε τακτική υποχώρηση. Υπάρχουν τμήματα του προγραμματικού μας οπλοστασίου που υλοποιήσαμε και θα υλοποιήσουμε, και ζητήματα που εκφράζουν θέσεις που δεν είναι δικές μας. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε αυτές τις υποχωρήσεις για να αποφύγουμε το χειρότερο» εξήγησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Δεν υπάρχουν πια ουρές στις τράπεζες το τελευταίο τριήμερο ή είναι ελάχιστες» πρόσθεσε, προσδιορίζοντας ως αιτία την αύξηση του ELA στις ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ. Συμπλήρωσε ότι «θα αγωνιστούμε πολλά από αυτά τα μέτρα να ξεπεραστούν, σημαντικό κλειδί σε αυτό είναι ότι τίθεται η υπόθεση της αναδιάρθρωσης του χρέους και τα σταδιακά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή».

Για τον ανασχηματισμό είπε: «Αναγκαίος ήταν ο ανασχηματισμός λόγω διαφοροποιήσεων και παραιτήσεων. Εγινε με την ευθύνη του πρωθυπουργού και καλύφθηκαν τα κενά». Για τις τράεζες: «Θα τακτοποιηθεί το θέμα των θυρίδων και ίσως αυξηθεί το ποσό που μπορεί να κάνεις κάποιος ανάληψη».

Πρόσεσε ότι "απόδειξη ότι βάζουμε το συμφέρον της χώρας πάνω από όλα είναι ότι εμείς οδηγούμαστε σε πιθανή διαίρεση – διάσπαση χάνοντας το 25% της κοινοβουλευτικής δύναμης στο όνομα της πατρίδας. Ποια μεγαλύτερη απόδειξη μπορεί να υπάρξει από αυτό;".

Χατζηδάκης: Πέντε καταστροφικοί μήνες

«Απειλούσαμε ορισμένους σκληρούς της Ευρώπης με Κούγκι, με επιστροφή στη δραχμή, κάτι που εύχονταν» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. «Έχουμε προσχωρήσει κατά το ήμισυ στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς εμάς δεν θα υπήρχε κυβέρνηση» δήλωσε χαριτολογώντας, προσθέτοντας όμως ότι «δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι η Ελλάδα υπέστη εθνική ήττα». 

«Πέρυσι τον Απρίλιο βγήκαμε έστω στις αγορές, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ είχαμε εκροή καταθέσεων άνω των 40 δισεκ. ευρώ, στάση πληρωμών του δημόσιου, μείωση κατά 1/3 και ½ του προγράμματος εκταμιεύσεων του ΕΣΠΑ, επιστροφή στην ύφεση με αναγκαία λήψη βαρύτερων μέτρων, τράπεζες κλείσανε με την οικονομία να οδηγείται σε ελεύθερη πτώση, λόγω τη περήφανης και λεβέντικης διαπραγμάτευσης, το ρωσικό το κινεζικοί χαρτί και το τσίκεν γκέιμ πήγε περίπατο» ανέφερε. 

Ο βουλευτής της ΝΔ παρομοίασε τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με λογική «Ξανθόπουλου και Μάρθας Βούρτση, ότι τα λαϊκά παιδιά θα κάνουν σκληρές διαπραγματεύσεις που έφαγαν 10 γκολ». 

Και κατέληξε: «Τα έχει κάνει θάλασσα η κυβέρνηση σε οικονομικό επίπεδο, είναι θεατρικά και λεβέντικα όσα έγιναν σε επίπεδο διαπραγματεύσεων. Να μη συνεχιστεί ο δρόμος προς την κόλαση, πάμε από το κακό στο χειρότερο, η οικονομία είναι ακυβέρνητη».

Επιπλέον, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, παραδέχθηκε πως «ήταν προφανές ότι στο τελευταίο εξάμηνο οι δανειστές δεν ήθελαν να κλείσουν μαζί μας τη συμφωνία. Και παραλίγο να κλείσουμε τη χώρα.

Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτή τη στροφή να τιμήσει την υπογραφή του. Θα βγουν σαν Εσκιμώοι στον καυτό ήλιο».

Λοβέρδος: Λένε ψέματα

«Οι άνθρωποι λένε ψέματα και λέγανε ψέματα στις 25 Ιανουαρίου» τόνισε με τη σειρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος για τη διάσταση υποσχέσεων και πράξεων. 

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι η πρόβλεψη 2,5% ανάπτυξη το τρέχον έτος και 3% του 2016. «Εμείς θυσιάσαμε ό,τι είχαμε αυτοί κοιτάνε τις τάσεις τους τα συνέδριά τους. Ο πρωθυπουργός έφαγε 17 γκολ και ένα δοκάρι και ο κόσμος βλέπει το δοκάρι» σημείωσε. 

Για τον ανασχηματισμό: «Είναι χαμηλών προσδοκιών ο ανασχηματισμός. Ετσι κρίθηκε και από τους δημοσιογράφους, είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας».

Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε: «Λόγοι πολιτικής ευθιξίας έπρεπε να την έχουν οδηγήσει σε παραίτηση. Μόνο η κυβέρνηση μπορεί να την ανακαλέσει».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό: «Μας πήρε 70 δισ. για να μάθει ο κ.Τσίπρας πού βρισκόμαστε.  Θα πρέπει να μας πει τι θα κάνει και η αντιπολίτευση θα κριθεί.

Κάθε πολίτης πρέπει να χτυπήσει συναγερμό. Η χώρα θα καταστραφεί με απόλυτη βεβαιότητα. Δεν εννοώ ό,τι βλέπουμε στις τράπεζες, αλλά χειρότερες καταστάσεις.


Λένε ξερά ψέματα για το χρέος. Εχει αποκλειστεί ονομαστική μείωση του χρέους με υπογραφή του πρωθυπουργού. Βγαίνω από τα ρούχα μου. Οι άνθρωποι λένε ψέματα. Για εκλογές είναι οι άνθρωποι, όχι για δουλειά». 

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: