13.7.15

Mετά τον Βαρουφάκη, στο στόχαστρο μπαίνει ο Σόιμπλε...

ΣΟΙΜΠΛΕ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΌλα τα βλέμματα πάνω στον σκληρό και άκαμπτο Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πέφτουν στο Eurogroup μόλις εξαφανίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Εκεί που όλοι...
ασχολούνταν με το ντύσιμο, τις γκριμάτσες και τις διαλέξεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, ξαφνικά βρήκαν άλλον υπουργό να βάλουν στο στόχαστρο.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης που με το αντισυμβατικό του στυλ προκαλούσε δεν είναι πια στις συνεδριάσεις και έτσι όλοι ασχολούνται με τον κ. Σόιμπλε και τις υπόγειες κινήσεις του, ενώ δέχεται αυστηρή κριτική για τη στάση του. Ειδικά από το Σάββατο που μοίρασε σε επιλεγμένους υπουργούς, χωρίς υπογραφές, το non paper για το Grexit μέχρι και την Κυριακή που σε συνεννόηση με την Άνγκελα Μέρκελ το έβαλε στο κείμενο που έφτασε στη Σύνοδο Κορυφής βρέθηκε στο στόχαστρο και δέχθηκε πολλά βέλη.

Μάλιστα μέσα στο Eurogroup είχε καβγά με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, γιατί ο δεύτερος ήταν έστω και διακριτικά στο πλευρό του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του μπλοκ των Γάλλων. Ακόμη κατάφερε να κάνει έξαλλο τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ με την όλη στάση του...

Ο πρόεδρος Γκάουκ υπογράμμισε σε χθεσινή συνέντευξή του στο κανάλι ZDF πως θεωρεί αδιανόητη μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κάτι που ο κ. Σόιμπλε όχι μόνο μπορεί να φανταστεί, αλλά πρότεινε κιόλας.

Μάλιστα υψηλόβαθμα στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) χαιρέτισαν την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης, όμως παράλληλα επέκριναν τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Είναι καλό ότι αναζητήθηκε ένας κοινός δρόμος στην Ευρωζώνη», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Ραλφ Στέγκνερ. «Όλοι όσοι έλεγαν ότι ένα Grexit θα ήταν καλύτερο, έκαναν λάθος», πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD αρμόδιος για ευρωπαϊκά ζητήματα Άξελ Σέφερ κατηγόρησε τον Σόιμπλε ότι ήταν αποφασισμένος να εκδιώξει την Ελλάδα από την ευρωζώνη. «Κάτι τέτοιο αποφεύχθηκε επιτυχώς με τη δέσμευση του SPD διότι είπαμε, και προς τον Σόιμπλε, ότι δεν θα συμφωνήσουμε», τόνισε.

Ο Σόιμπλε δέχεται πλέον σκληρές επικρίσεις και από μέσα ενημέρωσης. Χαρακτηριστικό είναι το Spiegel που ζητάει εξηγήσεις για την εμμονή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Grexit και την ταπεινωτική τιμωρία της Ελλάδας και κάνει λόγο για... πληγωμένη υπερηφάνεια και θιγμένη ματαιοδοξία του γερμανού υπουργού Οικονομικών.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: