7.7.15

"Handelsblatt": Τρόφιμα για 10 ημέρες έχουν τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα...

Handelsblatt: Τρόφιμα για 10 ημέρες έχουν τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα
Μετά το δημοψήφισμα, η ελληνική οικονομία χρειάζεται μια γρήγορη λύση αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Γερμανικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα, Αθανάσιος Κελέμης σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επισημαίνοντας πως...
στο τέλος της εβδομάδας αν δεν επιτευχθεί συμφωνία θα προβούν σε απολύσεις.

Όσον αφορά στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο πρόεδρος του Ελληνο-Γερμανικού Επιμελητηρίου κ. Κελέμης ανέφερε στη γερμανική εφημερίδα πως έμεινε έκπληκτος από το αποτέλεσμα. Εκτιμά επίσης πως το «Όχι» σημαίνει και ρήξη με το παλιό πολιτικό σύστημα της χώρας. Ωστόσο επισημαίνει πως ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως με την πλειοψηφία του «Όχι» θα υπήρχε συμφωνία εντός 24 ωρών...

Στην ερώτηση της εφημερίδας για το τι θα συμβεί τώρα ο κ. Κελέμης ανέφερε πως η οικονομία χρειάζεται επειγόντως μια λύση φέροντας ως παράδειγμα την τουριστική βιομηχανία της χώρας.

«Οι ξενοδοχειακές μονάδες έχουν επάρκεια τροφίμων για δέκα ημέρες. Μετά θα προκύψουν δυσκολίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης τόνισε με έμφαση πως αν δεν υπάρξει γρήγορα μια λύση τότε θα υιοθετηθεί το μειωμένο ωράριο εργασίας και στο τέλος της εβδομάδας θα καταγραφούν απολύσεις.

Πάντως ο κ. Κελέμης συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες καταστημάτων να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και τις γερμανικές εταιρείες να δείξουν αλληλεγγύη.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: